Saffranspannkaka med bacon

 

cooked_user_8139SkapareLinnea BerggrenSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Saffranspannkaka med bacon

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning25 minTotalt30 min

Ingredienser

 0,50 g Saffran
 120 g Bacon
 8 st Ägg
 1 dl Grädde
 2 deciliter Riven goudaost
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Bakpulver
 1,50 msk Fiberhusk
 1 msk Sötning
  dl Mandelflarn

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Smöra en långpanna, klipp bacon och fördela över plåten. Ugnstek baconet tills det är klart.

3

Vispa grädden och ägg.

4

Rör ner resterande ingredienser förutom mandelflarnen och blanda väl.

5

Häll smeten över baconet, grädda i 175 grader i 20-30 minuter, strö ut mandelflarn efter halva tiden, ta ut när den är gyllenbrun och fast när man skakar formen.

Beskrivning - Information

En väldigt god och mättande saffranspannkaka. Går att ersätta grädden med keso.
Servera gärna med salmbär och vispad grädde enligt Gotländsk tradition.
Har du inte tillgång till salmbär, kan du servera hallon eller blåbär till.

Kolla gärna in min instagram lchf.nea för mer inspiration.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 0,50 g Saffran
 120 g Bacon
 8 st Ägg
 1 dl Grädde
 2 deciliter Riven goudaost
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Bakpulver
 1,50 msk Fiberhusk
 1 msk Sötning
  dl Mandelflarn

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Smöra en långpanna, klipp bacon och fördela över plåten. Ugnstek baconet tills det är klart.

3

Vispa grädden och ägg.

4

Rör ner resterande ingredienser förutom mandelflarnen och blanda väl.

5

Häll smeten över baconet, grädda i 175 grader i 20-30 minuter, strö ut mandelflarn efter halva tiden, ta ut när den är gyllenbrun och fast när man skakar formen.

Saffranspannkaka med bacon

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *