
Beskrivning - Information
En väldigt god och mättande saffranspannkaka. Går att ersätta grädden med keso.
Servera gärna med salmbär och vispad grädde enligt Gotländsk tradition.
Har du inte tillgång till salmbär, kan du servera hallon eller blåbär till.
Kolla gärna in min instagram lchf.nea för mer inspiration.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra en långpanna, klipp bacon och fördela över plåten. Ugnstek baconet tills det är klart.
Vispa grädden och ägg.
Rör ner resterande ingredienser förutom mandelflarnen och blanda väl.
Häll smeten över baconet, grädda i 175 grader i 20-30 minuter, strö ut mandelflarn efter halva tiden, ta ut när den är gyllenbrun och fast när man skakar formen.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra en långpanna, klipp bacon och fördela över plåten. Ugnstek baconet tills det är klart.
Vispa grädden och ägg.
Rör ner resterande ingredienser förutom mandelflarnen och blanda väl.
Häll smeten över baconet, grädda i 175 grader i 20-30 minuter, strö ut mandelflarn efter halva tiden, ta ut när den är gyllenbrun och fast när man skakar formen.
Kan man utesluta kokos?