Saffranssmetana med hallon

Saffranssmetana med hallon 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Saffranssmetana med hallon är en sån grej som man kan ta till frukost, mellanmål eller bara som en god efterrätt.
Superenkelt att göra, tar inte mer än några minuter och kräver ingen som helst tillagning.

Ursprungsreceptet är med creme fraiche, men jag tycker personligen att Smetana har en godare smak, så har valt att ändra till det i receptet. Har du inte tillgång till Smetana så kan du ta creme fraiche.

Recept och bild: Raringens LCHF

DelaTweetSparaDelaBigOven

Saffranssmetana med hallon

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 min

Ingredienser

 4 deciliter Smetana
 1 dl Kokosflingor
 0,50 g Saffran
 0,50 tsk Vaniljpulver
 50 g Hallon
 Kanel efter smak
 Hyvlad mandel att toppa med

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga ingredienser förutom mandel och hallon.

2

Fördela i små skålar och garnera med hallon och lite mandel.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 deciliter Smetana
 1 dl Kokosflingor
 0,50 g Saffran
 0,50 tsk Vaniljpulver
 50 g Hallon
 Kanel efter smak
 Hyvlad mandel att toppa med

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser förutom mandel och hallon.

2

Fördela i små skålar och garnera med hallon och lite mandel.

Saffranssmetana med hallon

5 Comments

  1. Hej! Jag såg till min förskräckelse att det står bakpå hallonpaketet att man ska hetta upp hallonen innan förtäring!! Änglamarks frysta hallon. Det står dock inte varför… Vad riskerar man genom att äta hallonen som de är?

  2. Det här var det absolut godaste jag ätit på länge.
    Jag tog i lite mer saffran än det står i receptet, eftersom jag tycker att saffran är så gott. Istället för kanel hade jag lite lakritspulver och jordgubbar istället för hallon.
    En aning Strösöt hade jag också i och toppade med rostade kokosflingor.
    Alla jag bjöd det på tyckte det var himmelskt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet