Saftiga kärleksmums

cooked user 25Skapare@lchfchristineSvårighetsgradLätt

3.6
(7)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Saftiga kärleksmums

Beskrivning - Information

Kärleksmums är väl lite av de mjuka kakornas kaka? Den här glutenfria & sockerfria varianten är riktigt saftig och uppskattas garanterat av såväl lchfare som icke-lchfare.
Den funkar riktigt bra att frysa in om man vill, så man har en god kaka till kaffet när det behövs.

Följ mig även på www.Instagram.se/lchfchristine ❤️

Mängd18 Portioner
Förberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Ingredienser

Kaka
 6 st Ägg
 6 msk Kokosmjöl
 3 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 150 g Smör
 1,50 deciliter SötningEller motsvarande, typ Ica sötströ.
 1 dl Vatten
 3,50 msk Kakao
Glasyr
 75 Smör
 2 msk Kallt kaffe
 3 msk SötningIca sötströ eller motsvarande
 3 msk Kakao
Topping

Gör så här:

Kakan
1

Sätt ugnen på 175°C (Något högre om du använder vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm. Jag klär alltid formen bakplåtspapper för att garantera att kakan inte fastnar.

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3

Smält smöret

4

Vispa ägg & vatten fluffigt. Fortsätt vispa och tillsätt det smälta smöret och till sist mjölblandningen

5

Häll över smeten i formen och grädda i 30 min. Ta ut och låt svalna

Glasyren
6

Mät upp alla ingredienser i en kastrull och smält samman under omrörning till en helt slät smet

7

Fördela ut glasyren jämnt över kakan och toppa med riven kokos

8

Ställ i kylen och låt glasyren stela. Skär sedan upp i rutor

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.6 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kaka
 6 st Ägg
 6 msk Kokosmjöl
 3 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 150 g Smör
 1,50 deciliter SötningEller motsvarande, typ Ica sötströ.
 1 dl Vatten
 3,50 msk Kakao
Glasyr
 75 Smör
 2 msk Kallt kaffe
 3 msk SötningIca sötströ eller motsvarande
 3 msk Kakao
Topping

Instruktioner

Kakan
1

Sätt ugnen på 175°C (Något högre om du använder vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm. Jag klär alltid formen bakplåtspapper för att garantera att kakan inte fastnar.

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3

Smält smöret

4

Vispa ägg & vatten fluffigt. Fortsätt vispa och tillsätt det smälta smöret och till sist mjölblandningen

5

Häll över smeten i formen och grädda i 30 min. Ta ut och låt svalna

Glasyren
6

Mät upp alla ingredienser i en kastrull och smält samman under omrörning till en helt slät smet

7

Fördela ut glasyren jämnt över kakan och toppa med riven kokos

8

Ställ i kylen och låt glasyren stela. Skär sedan upp i rutor

Saftiga kärleksmums

4 Comments

    1. Jag vet inte riktigt vad du hade för förväntningar på glasyren, men det kanske är kaffet som gör att du inte tyckte om det, men om man nu själv vet med sig att man inte tycker om kaffe så utesluter man det i så fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *