Salta rostade nötter

Av LCHF-arkivet    

december 10, 2016

Salta rostade nötter kan man ju köpa i stort sett överallt, men det är inte billigt direkt. Kilopriset ligger ofta upp emot 300:-/kg och över det. Men, det är inte alls svårt att göra egna saltrostade nötter och då kan man dessutom välja vilka nötter man själv tycker är gott.

Köp ingredienser online, fraktfritt!
- Sötmandel, hel (ekologisk)
- Valnötter, hela (ekologiska)
- Pekannötter, hela (ekologiska)
- Salt (oraffinerat)

Jag valde att blanda ihop mandlar, valnötter och lite pekannötter i min blandning som jag gjorde och det var kanongott.

Välj helt enkelt de nötter du själv tycker om.

 

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

400 g Blandade nötter

4 dl Vatten

2 msk Salt

Instruktioner

1Sätt ugnen på 225 grader.

2Koka upp vatten och salt. Rör om så att saltet löser upp sig helt. Dra kastrullen åt sidan.

3Lägg ner nötterna i vattnet och rör om så att de får saltvatten på sig. Låt ligga och dra i ett par minuter.

4Häll av vattnet och lägg de blötlagda nötterna på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut dem jämnt över hela.

5Ställ in i ugnen och rosta dem i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.