Salta rostade nötter

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4
(8)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

LCHF-recept-salta-rostade-notter

Mängd8 Portioner
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Ingredienser

 400 g Blandade nötter
 4 dl Vatten
 2 msk Salt

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

3

Koka upp vatten och salt. Rör om så att saltet löser upp sig helt. Dra kastrullen åt sidan.

5

Lägg ner nötterna i vattnet och rör om så att de får saltvatten på sig. Låt ligga och dra i ett par minuter.

7

Häll av vattnet och lägg de blötlagda nötterna på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut dem jämnt över hela.

9

Ställ in i ugnen och rosta dem i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

Beskrivning - Information

Salta rostade nötter kan man ju köpa i stort sett överallt, men det är inte billigt direkt. Kilopriset ligger ofta upp emot 300:-/kg och över det. Men, det är inte alls svårt att göra egna saltrostade nötter och då kan man dessutom välja vilka nötter man själv tycker är gott.

Köp ingredienser online, fraktfritt!
- Sötmandel, hel (ekologisk)
- Valnötter, hela (ekologiska)
- Pekannötter, hela (ekologiska)
- Salt (oraffinerat)

Jag valde att blanda ihop mandlar, valnötter och lite pekannötter i min blandning som jag gjorde och det var kanongott.

Välj helt enkelt de nötter du själv tycker om.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Blandade nötter
 4 dl Vatten
 2 msk Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

3

Koka upp vatten och salt. Rör om så att saltet löser upp sig helt. Dra kastrullen åt sidan.

5

Lägg ner nötterna i vattnet och rör om så att de får saltvatten på sig. Låt ligga och dra i ett par minuter.

7

Häll av vattnet och lägg de blötlagda nötterna på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut dem jämnt över hela.

9

Ställ in i ugnen och rosta dem i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

Salta rostade nötter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *