
Beskrivning - Information
Saltlakritsfudge är ju helt galet gott. God lakritssmak och sen lite salt på det som gifter sig perfekt med chokladen, ja ni hör ju, sagolikt!
Dessa funkar fint att frysa in om man vill ha några på lager och plocka fram om det kommer gäster.
Bild och recept: Sofie Marklund
Ingredienser
Gör så här:
Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig.
Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!
Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen.
När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig.
Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!
Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen.
När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!
Hej! Kan man ersätta Sukrin Gold med lika mycket sötströ istället?
Ser mums ut. Hur många kh är det i en? Kram