Saltlakritsfudge

Saltlakritsfudge 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Saltlakritsfudge är ju helt galet gott. God lakritssmak och sen lite salt på det som gifter sig perfekt med chokladen, ja ni hör ju, sagolikt!
Dessa funkar fint att frysa in om man vill ha några på lager och plocka fram om det kommer gäster.

Bild och recept: Sofie Marklund

DelaTweetSparaDelaBigOven

Saltlakritsfudge - lchf

Mängd10 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Ingredienser

 50 g Smör
 2,50 deciliter Grädde
 2,50 msk Lakritspulver
 1 msk Kakao
 3 krm Salt
 3 msk Sukrin Gold
 Havssalt till topping

Gör så här:

1

Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig.
Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!

2

Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen.

När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 50 g Smör
 2,50 deciliter Grädde
 2,50 msk Lakritspulver
 1 msk Kakao
 3 krm Salt
 3 msk Sukrin Gold
 Havssalt till topping

Instruktioner

1

Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig.
Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!

2

Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen.

När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!

Saltlakritsfudge

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *