Sandras LCHF buffalo wings/buffalovingar

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Buffalo wings eller buffalovingar som det blir på svenska är något som är otroligt populärt i USA och även på sportbarer här hemma i Sverige.

Tyvärr är det som med många marinader ganska mycket socker i och det är inte helt ok när man äter LCHF/lowcarb/keto.

Men, Sandra har ett recept på LCHF buffalo wings som är kanongoda och heta! Perfekt som plockmat eller på en buffé.

Bild och recept: Sandra Medin

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 1 kg Kycklingvingar
 1,5 dl Rapsolja (naturell)
 1 msk Rökt paprikapulver (starkt)
 1 krm Cayennepeppar
 3 nypor Salt (rökt)
 3 msk Tomatpuré
 1 krm Kanel (malen)
 1 tsk Spiskummin (malen)
 2 tsk Saften från citron

1

Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål.

3

Lägg kycklingen i en tjock plastpåse och slå marinaden över. Blanda runt ordentligt genom att knåda påsen tills allt är blandat ordentligt.

5

Ställ i kylen och låt marineras i 4-24 timmar beroende på hur mycket tid du har och hur mycket smakerna skall sätta sig.

7

Sätt ugnen på 225 grader.

9

Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg ett bakplåtspapper över för att undvika att det bränner fast i långpannan.

11

Bred ut kycklingvingarna på plåten och sätt in i ugnen.

13

Låt dem stå i ugnen cirka 15-20 minuter och sätt gärna på grillelementet sista fem minuterna så att de får bra med färg.

15

Ta ut och servera direkt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg Kycklingvingar
 1,5 dl Rapsolja (naturell)
 1 msk Rökt paprikapulver (starkt)
 1 krm Cayennepeppar
 3 nypor Salt (rökt)
 3 msk Tomatpuré
 1 krm Kanel (malen)
 1 tsk Spiskummin (malen)
 2 tsk Saften från citron

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål.

3

Lägg kycklingen i en tjock plastpåse och slå marinaden över. Blanda runt ordentligt genom att knåda påsen tills allt är blandat ordentligt.

5

Ställ i kylen och låt marineras i 4-24 timmar beroende på hur mycket tid du har och hur mycket smakerna skall sätta sig.

7

Sätt ugnen på 225 grader.

9

Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg ett bakplåtspapper över för att undvika att det bränner fast i långpannan.

11

Bred ut kycklingvingarna på plåten och sätt in i ugnen.

13

Låt dem stå i ugnen cirka 15-20 minuter och sätt gärna på grillelementet sista fem minuterna så att de får bra med färg.

15

Ta ut och servera direkt.

Sandras LCHF buffalo wings/buffalovingar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *