Sandras LCHF buffalo wings/buffalovingar

Av LCHF-arkivet  ,   

maj 24, 2016

Buffalo wings eller buffalovingar som det blir på svenska är något som är otroligt populärt i USA och även på sportbarer här hemma i Sverige.

Tyvärr är det som med många marinader ganska mycket socker i och det är inte helt ok när man äter LCHF/lowcarb/keto.

Men, Sandra har ett recept på LCHF buffalo wings som är kanongoda och heta! Perfekt som plockmat eller på en buffé.

Bild och recept: Sandra Medin

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 kg Kycklingvingar

1,5 dl Rapsolja (naturell)

1 msk Rökt paprikapulver (starkt)

1 krm Cayennepeppar

3 nypor Salt (rökt)

3 msk Tomatpuré

1 krm Kanel (malen)

1 tsk Spiskummin (malen)

2 tsk Saften från citron

Instruktioner

1Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål.

2Lägg kycklingen i en tjock plastpåse och slå marinaden över. Blanda runt ordentligt genom att knåda påsen tills allt är blandat ordentligt.

3Ställ i kylen och låt marineras i 4-24 timmar beroende på hur mycket tid du har och hur mycket smakerna skall sätta sig.

4Sätt ugnen på 225 grader.

5Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg ett bakplåtspapper över för att undvika att det bränner fast i långpannan.

6Bred ut kycklingvingarna på plåten och sätt in i ugnen.

7Låt dem stå i ugnen cirka 15-20 minuter och sätt gärna på grillelementet sista fem minuterna så att de får bra med färg.

8Ta ut och servera direkt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.