Sannas LCHF-kladdkaka

Av LCHF-arkivet    

april 21, 2017

Det här är ett recept på Sannas LCHF-kladdkaka som hon själv har hittat på och den ser ju helt sagolik ut.

Du får själv avgöra vilken sötning du vill använda dig av och hur mycket. 1 dl är riktmärket, men vi är olika mycket känsliga för söta smaker så du får själv känna efter. Det är bättre att börja med mindre mängd kanske och sedan öka på om det behövs mer i smeten. Mängden skall motsvara mängden man skulle ha om man använde socker.

Här hittar du en bra springform: Springform 12 cm

Recept: Sanna Eriksson
Bild: Emma Björk

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 dl Pofiber

1 dl Sötning

3 msk Kakao

2 st Ägg

100 g Smält smör

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Blanda ihop de torra ingredienserna.

3Blanda ner övriga ingredienser i de torra och rör om.

4Häll upp smeten i en springform (12 cm i diameter). Du kan ta en bredare springform med, men tänk på att inte grädda lika länge då. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10-15 minuter. Känn med en tandpetare i mitten. Den skall vara lite lite kladdig i mitten.

5Servera med lite vispad grädde och färska bär.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

juni 13, 2018

Roligt att höra!
Tack för återkopplingen.

Anneli

juni 9, 2018

Jättegod kaka! Gjorde dubbel sats i 23 cm springform.


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.