Utskriftsalternativ:

Sannas LCHF-limpaPROVLAGAT 

Mängd10 PortionerFörberedelse10 minTillagning55 minTotalt1 hr 5 min

Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.

Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.

Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.

När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.

Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson

Sannas limpa - LCHF

 1 nypa salt
 2 msk fiberhusk
 2,5 dl pofiber
 2 dl grädde 40%
 3 msk sötning
 8 st ägg
 2 tsk bakpulver
1

Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.

3

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

5

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Nutrition Facts

Portioner 10