Sannas LCHF-limpa
Sparat av:
0
st
Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson
Sparat av:
0
st
Portioner: 10
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C (varmluft) eller 190°C (över/under).
- Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.
- Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
- Ställ in i ugnen. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
- Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!