Sannas limpa med frön

Rating: 7.1/10. Av 19 röster.
Please wait...
Ingredienser
4 dl
Ägg
2 1/2 dl
Grädde 40%
2 msk
Chiafrön
2 1/2 dl
Pofiber
4 msk
Solrosfrön
4 msk
Pumpafrön
2 msk
Fiberhusk
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Salt
1 msk
Ev. brödkrydda
Information
Förberedelsetid
10 min
Tillagningstid
50 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
10 pers
Måltid
Frukost
Skrivet av
Skrivet
Sannas limpa med frön

Sannas LCHF-limpa är ett bröd jag har bakat varje vecka sen jag fick tag i receptet men jag brukar alltid kasta i lite frön och då blir det helt enkelt Sannas limpa med frön.

I receptet så har jag valt att ta bort sötningen som finns med i originalet då jag inte tycker att det behövs och jag använder mig ibland av lite brödkryddor och ibland inte. Dessutom har jag skrivit 4 deciliter ägg av den anledningen att ägg är olika stora och då blir det fel att skriva antal. Dessutom brukar jag ofta ha äggvitor över som jag samlar i en burk och då använder jag upp de med när jag bakar brödet.

Oavsett vad så är detta ett bröd som går varmt här hemma hos oss. Äldsta sonen som älskar köpebröd tycker det här är hur gott som helst och min fru som inte är LCHF-are äter det gladeligen.

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.
  2. Häll ägg och grädde i en annan bunke och vispa ihop snabbt.
  3. Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.
  4. Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.
  5. Häll upp smeten i formen direkt.
  6. Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.
  7. Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.

4 kommentarer

  1. Annelie skrev januari 16, 2018 Svara

    Hej! Limpan ser underbar ut 🙂 Men hur mycket Kolhydrater blir det? Per skiva eller per 100 gram?

    1. Lari Salminen skrev januari 19, 2018 Svara

      Den brukar ligga runt 1 g kh/skiva.

  2. Stig Lundvik skrev februari 23, 2018 Svara

    Är det verkligen 4dl. ägg?
    I så fall, hur många ägg är det?

    Mvh
    Stig Lundvik

    1. Lari Salminen skrev februari 27, 2018 Svara

      Anledningen till att jag har valt att skriva 4 dl är för att man dels kan byta ut lite av äggen mot äggvita om man har det eller så har ägg olika storlek. Knäck upp dina ägg i ett decilitermått så kommer du fram till hur många av just DINA ägg det är. =)

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*