Sannas limpa med frön

Sannas limpa med frön 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Sannas LCHF-limpa är ett bröd jag har bakat varje vecka sen jag fick tag i receptet men jag brukar alltid kasta i lite frön och då blir det helt enkelt Sannas limpa med frön.

I receptet så har jag valt att ta bort sötningen som finns med i originalet då jag inte tycker att det behövs och jag använder mig ibland av lite brödkryddor och ibland inte. Dessutom har jag skrivit 4 deciliter ägg av den anledningen att ägg är olika stora och då blir det fel att skriva antal. Dessutom brukar jag ofta ha äggvitor över som jag samlar i en burk och då använder jag upp de med när jag bakar brödet.

Oavsett vad så är detta ett bröd som går varmt här hemma hos oss. Äldsta sonen som älskar köpebröd tycker det här är hur gott som helst och min fru som inte är LCHF-are äter det gladeligen.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Sannas limpa med frön

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning50 minTotalt1 tim

Ingredienser

 4 dl Ägg
 2 1/2 dl Grädde 40%
 2 msk Chiafrön
 4 msk Solrosfrön
 4 msk Pumpafrön
 1 tsk Salt
 1 msk Ev. brödkrydda

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.

3

Häll ägg och grädde i en annan bunke och vispa ihop snabbt.

5

Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.

7

Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.

9

Häll upp smeten i formen direkt.

11

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.

13

Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 dl Ägg
 2 1/2 dl Grädde 40%
 2 msk Chiafrön
 4 msk Solrosfrön
 4 msk Pumpafrön
 1 tsk Salt
 1 msk Ev. brödkrydda

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.

3

Häll ägg och grädde i en annan bunke och vispa ihop snabbt.

5

Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.

7

Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.

9

Häll upp smeten i formen direkt.

11

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.

13

Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.

Sannas limpa med frön

13 Comments

  1. Är riktigt novis, men nyfiken på LCHF och kör för närvarande “LCHF-light”.
    Nu har jag bakat tre limpor av detta brödet. Helt fantastiskt gott. Första brödet gjorde helt spontant. Upptäckte jag att jag inte hade grädde hemma, men i kylskåpet fanns kvarg/ yoghurt ca 3%. Sedan körde jag solros- och pumpafrön i mixer. Resultatet var riktigt gott.
    Nyligen bakade jag jag en dubbel sats. Nu blev fröna hela och det gillades mer. Tog matlagningsgrädde 15% i stället för 40%. Funkade utmärkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *