Sannas vörtbröd

Av LCHF-arkivet  , ,   

december 17, 2018

Vörtbröd på jul är lika viktigt som skinkan för mig. Här har du ett recept på vörtbröd som är gjort med Sannas limpa som bas.
Naturligt glutenfritt och med mindre kolhydrater.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Mängd: 1 bröd

Ingredienser

Vörtkrydda

1 1/2 msk Pomeransskal (malen)

1 msk Anis och fänkål (stött)

2 tsk Kryddnejlika (malen)

2 tsk Ingefära (malen)

1/2 tsk Kardemumma (malen)

Brödet

4 dl ägg (cirka 8 st beroende på storlek)

1 tsk salt

2 msk fiberhusk

2,5 dl pofiber

2 dl sockerfri julmust

2 tsk bakpulver

50 g smält smör

Instruktioner

1Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.

2Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.

3Vispa äggen lite fluffigt.

4Blanda nu ihop alla ingredienser.

5Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

6Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.