Sannas vörtbröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 17 röster - Betygsätt

Vörtbröd på jul är lika viktigt som skinkan för mig. Tyvärr så faller ju de vörtbröd som finns att köpa bort direkt då de innehåller…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Sannas vörtbröd
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Vörtbröd på jul är lika viktigt som skinkan för mig. Tyvärr så faller ju de vörtbröd som finns att köpa bort direkt då de innehåller spannmål, men misströsta inte, du kan baka ett eget. Här har du ett recept på vörtbröd som är gjort med Sannas limpa som bas.
Naturligt glutenfritt och med mindre kolhydrater.

Till vörtbrödet så är ju en skiva griljerad julskinka och lite rödbetssallad ett absolut måste!

Vill du hitta fler julrecept som är lchf-anpassade? Då ska du spana in alla mina julrecept.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
Vörtkrydda
 1 1/2 msk Pomeransskal (malen)
 1 msk Anis och fänkål (stött)
 2 tsk Kryddnejlika (malen)
 2 tsk Ingefära (malen)
Brödet
 4 dl ägg (cirka 8 st beroende på storlek)
 1 tsk salt
 2 dl sockerfri julmust
 50 g smält smör

 

Gör så här:

1

Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.

3

Vispa äggen lite fluffigt.

4

Blanda nu ihop alla ingredienser.

5

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

6

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Vörtkrydda
 1 1/2 msk Pomeransskal (malen)
 1 msk Anis och fänkål (stött)
 2 tsk Kryddnejlika (malen)
 2 tsk Ingefära (malen)
Brödet
 4 dl ägg (cirka 8 st beroende på storlek)
 1 tsk salt
 2 dl sockerfri julmust
 50 g smält smör

Instruktioner

1

Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.

3

Vispa äggen lite fluffigt.

4

Blanda nu ihop alla ingredienser.

5

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

6

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Sannas vörtbröd
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/