Sannas vörtbrödPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Vörtbröd på jul är lika viktigt som skinkan för mig. Här har du ett recept på vörtbröd som är gjort med Sannas limpa som bas.
Naturligt glutenfritt och med mindre kolhydrater.

DelaSparaDelaBigOven

Sannas vörtbröd - lchf

Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning1 hrTotalt1 hr 10 min

Vörtkrydda
 1 1/2 msk Pomeransskal (malen)
 1 msk Anis och fänkål (stött)
 2 tsk Kryddnejlika (malen)
 2 tsk Ingefära (malen)
 1/2 tsk Kardemumma (malen)
Brödet
 4 dl ägg (cirka 8 st beroende på storlek)
 1 tsk salt
 2,5 dl pofiber
 2 dl sockerfri julmust
 2 tsk bakpulver
 50 g smält smör

1

Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.

3

Vispa äggen lite fluffigt.

4

Blanda nu ihop alla ingredienser.

5

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

6

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Vörtkrydda
 1 1/2 msk Pomeransskal (malen)
 1 msk Anis och fänkål (stött)
 2 tsk Kryddnejlika (malen)
 2 tsk Ingefära (malen)
 1/2 tsk Kardemumma (malen)
Brödet
 4 dl ägg (cirka 8 st beroende på storlek)
 1 tsk salt
 2,5 dl pofiber
 2 dl sockerfri julmust
 2 tsk bakpulver
 50 g smält smör

Instruktioner

1

Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.

3

Vispa äggen lite fluffigt.

4

Blanda nu ihop alla ingredienser.

5

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

6

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Sannas vörtbrödPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *