Sannas vörtbröd

Sannas vörtbröd 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Vörtbröd på jul är lika viktigt som skinkan för mig. Tyvärr så faller ju de vörtbröd som finns att köpa bort direkt då de innehåller spannmål, men misströsta inte, du kan baka ett eget. Här har du ett recept på vörtbröd som är gjort med Sannas limpa som bas.
Naturligt glutenfritt och med mindre kolhydrater.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Sannas vörtbröd

Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

Vörtkrydda
 1 1/2 msk Pomeransskal (malen)
 1 msk Anis och fänkål (stött)
 2 tsk Kryddnejlika (malen)
 2 tsk Ingefära (malen)
 1/2 tsk Kardemumma (malen)
Brödet
 4 dl ägg (cirka 8 st beroende på storlek)
 1 tsk salt
 2 dl sockerfri julmust
 50 g smält smör

Gör så här:

1

Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.

3

Vispa äggen lite fluffigt.

4

Blanda nu ihop alla ingredienser.

5

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

6

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Vörtkrydda
 1 1/2 msk Pomeransskal (malen)
 1 msk Anis och fänkål (stött)
 2 tsk Kryddnejlika (malen)
 2 tsk Ingefära (malen)
 1/2 tsk Kardemumma (malen)
Brödet
 4 dl ägg (cirka 8 st beroende på storlek)
 1 tsk salt
 2 dl sockerfri julmust
 50 g smält smör

Instruktioner

1

Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.

3

Vispa äggen lite fluffigt.

4

Blanda nu ihop alla ingredienser.

5

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

6

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Sannas vörtbröd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *