Utskriftsalternativ:

Sannas vörtbröd

Mängd1 PortionFörberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Vörtbröd på jul är lika viktigt som skinkan för mig. Tyvärr så faller ju de vörtbröd som finns att köpa bort direkt då de innehåller spannmål, men misströsta inte, du kan baka ett eget. Här har du ett recept på vörtbröd som är gjort med Sannas limpa som bas.
Naturligt glutenfritt och med mindre kolhydrater.

Sannas vörtbröd

Vörtkrydda
 1 1/2 msk Pomeransskal (malen)
 1 msk Anis och fänkål (stött)
 2 tsk Kryddnejlika (malen)
 2 tsk Ingefära (malen)
 1/2 tsk Kardemumma (malen)
Brödet
 4 dl ägg (cirka 8 st beroende på storlek)
 1 tsk salt
 2 msk fiberhusk
 2,5 dl pofiber
 2 dl sockerfri julmust
 2 tsk bakpulver
 50 g smält smör
1

Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.

2

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.

3

Vispa äggen lite fluffigt.

4

Blanda nu ihop alla ingredienser.

5

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

6

Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

7

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Nutrition Facts

Portioner 1