Sashimi a’la Camilla

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 7, 2015

Gillar du sushi så kan det vara lite knepigt om man äter LCHF pga riset. Men, skippa riset och gör lite sashimi istället, det är så otroligt gott!

Det här är ett recept jag fick lära mig av en bekant, därav namnet. Vi åter det här otroligt ofta och varje gång vi har bjudit någon på det så har det varit en hit!

Wasabisesamfröna hittar du här: Santa Maria

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

400 g Färsk laxfile

2 msk Japansk soja

1 tsk Wasabi paste

1 st Lime

1 msk Wasabisesamfrön

1 nypa Koriander (färsk)

2 msk Inlagd ingefära

Instruktioner

1Skiva laxen tunt och lägg upp på ett fat.

2Blanda soja och wasabi paste och häll över laxen.

3Strimla/hacka ingefäran och fördela över laxen.

4Strössla sesamfrön över laxen.

5Skär limen o klyftor och placera ut på laxen.

6Strimla/hacka koriandern och fördela över fatet.

7Servera direkt. Glöm inte bort att pressa limen över laxen innan du äter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.