Sashimi a’la Camilla

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Gillar du sushi så kan det vara lite knepigt om man äter LCHF pga riset. Men, skippa riset och gör lite sashimi istället, det är så otroligt gott!

Det här är ett recept jag fick lära mig av en bekant, därav namnet. Vi åter det här otroligt ofta och varje gång vi har bjudit någon på det så har det varit en hit!

Wasabisesamfröna hittar du här: Santa Maria

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning5 minTotalt25 min

 400 g Färsk laxfile
 2 msk Japansk soja
 1 tsk Wasabi paste
 1 st Lime
 1 msk Wasabisesamfrön
 1 nypa Koriander (färsk)
 2 msk Inlagd ingefära

1

Skiva laxen tunt och lägg upp på ett fat.

3

Blanda soja och wasabi paste och häll över laxen.

5

Strimla/hacka ingefäran och fördela över laxen.

7

Strössla sesamfrön över laxen.

9

Skär limen o klyftor och placera ut på laxen.

11

Strimla/hacka koriandern och fördela över fatet.

13

Servera direkt. Glöm inte bort att pressa limen över laxen innan du äter.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Färsk laxfile
 2 msk Japansk soja
 1 tsk Wasabi paste
 1 st Lime
 1 msk Wasabisesamfrön
 1 nypa Koriander (färsk)
 2 msk Inlagd ingefära

Instruktioner

1

Skiva laxen tunt och lägg upp på ett fat.

3

Blanda soja och wasabi paste och häll över laxen.

5

Strimla/hacka ingefäran och fördela över laxen.

7

Strössla sesamfrön över laxen.

9

Skär limen o klyftor och placera ut på laxen.

11

Strimla/hacka koriandern och fördela över fatet.

13

Servera direkt. Glöm inte bort att pressa limen över laxen innan du äter.

Sashimi a’la Camilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *