
Beskrivning - Information
En snabb och enkel, men god semla!
Ingredienser
Gör så här:
Ta undan och spara ca 1 msk av äggvitan i en skål vid sidan av.
Blanda sedan ägg, mandelmjöl, bakpulver, sötning, kardemumma och grädde i en kopp. Kör i micron, full effekt ca 90 sekunder.
Ta ut ur muggen, och låt svalna.
Medan muggbrödet svalnar går du mandelmassan.
Blanda den sparade äggvitan med mandelmjöl (kan behövas mer el mindre än 0,5 dl beroende på hur mycket äggvita du sparat, så testa dig fram), sukrin melis och bittermandlearom.
Vispa grädde, så mycket du vill ha till din semla.
Skär locket av muggbrödet, fyll med mandelmassa och grädde. På med locket och pudra över lite sukrin melis vid servering.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ta undan och spara ca 1 msk av äggvitan i en skål vid sidan av.
Blanda sedan ägg, mandelmjöl, bakpulver, sötning, kardemumma och grädde i en kopp. Kör i micron, full effekt ca 90 sekunder.
Ta ut ur muggen, och låt svalna.
Medan muggbrödet svalnar går du mandelmassan.
Blanda den sparade äggvitan med mandelmjöl (kan behövas mer el mindre än 0,5 dl beroende på hur mycket äggvita du sparat, så testa dig fram), sukrin melis och bittermandlearom.
Vispa grädde, så mycket du vill ha till din semla.
Skär locket av muggbrödet, fyll med mandelmassa och grädde. På med locket och pudra över lite sukrin melis vid servering.
Hur många kolhydrater är det i denna?