Semla på muggbröd

SkapareAnna-Karin MSvårighetsgradLätt

4.4
(7)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Semla på muggbröd

Beskrivning - Information

En snabb och enkel, men god semla!

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

Brödet
 2 msk Mandelmjöl
 0,75 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Kardemumma
 1 tsk Sötning
 1 msk Grädde
 1 ÄggSpara cirka 1 msk äggvita till mandelmassan.
Mandelmassa
 Ca. 1 msk äggvitaFrån ägget i brödet.
 2 msk Sukrin melis
 0,50 dl Mandelmjöl
 2 droppar Bittermandelarom
Montering
 Vispad grädde

Gör så här:

Muggbrödet
1

Ta undan och spara ca 1 msk av äggvitan i en skål vid sidan av.

Blanda sedan ägg, mandelmjöl, bakpulver, sötning, kardemumma och grädde i en kopp. Kör i micron, full effekt ca 90 sekunder.

Ta ut ur muggen, och låt svalna.

Mandelmassan
2

Medan muggbrödet svalnar går du mandelmassan.
Blanda den sparade äggvitan med mandelmjöl (kan behövas mer el mindre än 0,5 dl beroende på hur mycket äggvita du sparat, så testa dig fram), sukrin melis och bittermandlearom.

Montera
3

Vispa grädde, så mycket du vill ha till din semla.
Skär locket av muggbrödet, fyll med mandelmassa och grädde. På med locket och pudra över lite sukrin melis vid servering.

Semla på muggbröd

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Brödet
 2 msk Mandelmjöl
 0,75 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Kardemumma
 1 tsk Sötning
 1 msk Grädde
 1 ÄggSpara cirka 1 msk äggvita till mandelmassan.
Mandelmassa
 Ca. 1 msk äggvitaFrån ägget i brödet.
 2 msk Sukrin melis
 0,50 dl Mandelmjöl
 2 droppar Bittermandelarom
Montering
 Vispad grädde

Instruktioner

Muggbrödet
1

Ta undan och spara ca 1 msk av äggvitan i en skål vid sidan av.

Blanda sedan ägg, mandelmjöl, bakpulver, sötning, kardemumma och grädde i en kopp. Kör i micron, full effekt ca 90 sekunder.

Ta ut ur muggen, och låt svalna.

Mandelmassan
2

Medan muggbrödet svalnar går du mandelmassan.
Blanda den sparade äggvitan med mandelmjöl (kan behövas mer el mindre än 0,5 dl beroende på hur mycket äggvita du sparat, så testa dig fram), sukrin melis och bittermandlearom.

Montera
3

Vispa grädde, så mycket du vill ha till din semla.
Skär locket av muggbrödet, fyll med mandelmassa och grädde. På med locket och pudra över lite sukrin melis vid servering.

Semla på muggbröd

Semla på muggbröd

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *