Semmelkladdkaka

Av LCHF-arkivet    

februari 15, 2016

Semmelkladdkaka för LCHF blev en riktig snackis på fettisdagen 2016 runt om på nätet och det visade sig vara en riktigt god kaka som inte bara funkar på fettisdagen istället för en semla utan även som en helt vanlig efterrätt.

Det här är ett LCHF-recept som kommer att gillas av alla, men du måste gilla semlor...

Ett tips: En hel del har tyckt att den här blir lite för söt, så är du känslig mot sötma vilket man lätt blir när man äter LCHF så halvera mängden sötning.

Har du inte en springform så är det värt att köpa en. På Fyndiq kan du hitta lite olika: Springform på Fyndiq

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 12 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

4 st Ägg

1 dl Sötströ eller motsvarande sötning

150 g Smör

2 1/2 dl Mandelmjöl

1 1/2 tsk Kardemumma (malen)

1 tsk Vaniljpulver

1 st Bittermandel (malen/riven)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.

2Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt.

3Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i äggvispet.

4Vispa ner smöret. Blanda ordentligt

5Häll upp smeten i en springform.

6Grädda i cirka 12 minuter. Den är klar när den inte är för fast och inte för kladdig. Man får ha lite fingertoppskänsla.

7Låt kakan svalna så att den sätter sig ordentligt.

8Garnera med vispad grädde och lite hyvlad mandel.

00:00

1 Omdöme

Malin

juli 29, 2018

Denna var god. Den behövde dock 15 min i min ugn. Kolla så den inte rinner när du tar ut den. Den ska darra som gelé typ. Jag hade ingen kardemumma i och så bredde jag på vit chokladkräm utan socker, Proteinella, när kakan kallnat. Några skivor jordgubbar som garnering så blev detta en fin, somrig kaka.


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.