Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Semmelkladdkaka för LCHF blev en riktig snackis på fettisdagen 2016 runt om på nätet och det visade sig vara en riktigt god kaka som inte bara funkar på fettisdagen istället för en semla utan även som en helt vanlig efterrätt.

Det här är ett LCHF-recept som kommer att gillas av alla, men du måste gilla semlor...

Ett tips: En hel del har tyckt att den här blir lite för söt, så är du känslig mot sötma vilket man lätt blir när man äter LCHF så halvera mängden sötning.

Har du inte en springform så är det värt att köpa en. På Fyndiq kan du hitta lite olika: Springform på Fyndiq

DelaSparaDelaBigOven

Semmelkladdkaka 1

Mängd8 Portioner
Förberedelse15 minTillagning12 minTotalt27 min

 4 st Ägg
 1 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 150 g Smör
 1 1/2 tsk Kardemumma (malen)
 1 tsk Vaniljpulver
 1 st Bittermandel (malen/riven)

1

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.

3

Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt.

5

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i äggvispet.

7

Vispa ner smöret. Blanda ordentligt

9

Häll upp smeten i en springform.

11

Grädda i cirka 12 minuter. Den är klar när den inte är för fast och inte för kladdig. Man får ha lite fingertoppskänsla.

13

Låt kakan svalna så att den sätter sig ordentligt.

15

Garnera med vispad grädde och lite hyvlad mandel.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 st Ägg
 1 dl Sötströ eller motsvarande sötning
 150 g Smör
 1 1/2 tsk Kardemumma (malen)
 1 tsk Vaniljpulver
 1 st Bittermandel (malen/riven)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.

3

Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt.

5

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i äggvispet.

7

Vispa ner smöret. Blanda ordentligt

9

Häll upp smeten i en springform.

11

Grädda i cirka 12 minuter. Den är klar när den inte är för fast och inte för kladdig. Man får ha lite fingertoppskänsla.

13

Låt kakan svalna så att den sätter sig ordentligt.

15

Garnera med vispad grädde och lite hyvlad mandel.

Semmelkladdkaka

One Comment

  1. Denna var god. Den behövde dock 15 min i min ugn. Kolla så den inte rinner när du tar ut den. Den ska darra som gelé typ. Jag hade ingen kardemumma i och så bredde jag på vit chokladkräm utan socker, Proteinella, när kakan kallnat. Några skivor jordgubbar som garnering så blev detta en fin, somrig kaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.