Serrano och parmesanfylld kotlettrad

Av LCHF-arkivet    

januari 29, 2017

Helstekt kotlettrad eller fläskytterfilé som det även kallas kan vara lite lätt tråkigt om än gott. Här är ett alternativ till det som blev helt fantastiskt gott.

Serrano och parmesanfylld kotlettrad som dessutom har lite soltorkade tomater och basilika i sig blev en höjdare som smakade riktigt gott. Det är lite jobb med det, men resultatet är kanon.

Jag använde mig av Serranoskinka, men det går lika bra att använda någon annan kallrökt skinka. Har du inte parmesan, testa med någon annan ost.

Jag använder mig av en stektermometer för att avgöra när köttet är klart och det är något jag rekommenderar alla att köpa hem.

Servera med en vitkålsgratäng till, det blir supergott.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 45 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

800 g Benfri kotlettrad

100 g Serranoskinka

1 1/2 dl Färsk parmesan (riven)

8 st Soltorkade tomater i olja

5 g Vitlök

1 msk Salt

1 tsk Svartpeppar (nymalen)

30 g Smör till stekning

1 1/2 msk Basilika (färsk hackad)

Instruktioner

1Ta fram köttet i god tid så det inte är så himla kallt. Skär det som en omvänd rulltårta. Dvs du skall få ut en lång matta. Banka ut den lite med en köttbankare eller baksidan av en tjockbottnad kastrull så att du får en rektangulär köttbit.

2Mixa ihop parmesanost, tomater, vitlök, basilika och lite salt och peppar till en smet. Jag använde en liten matberedare som hör till min stavmixer.

3Salta och peppra på köttet och lägg ut skinkan så den täcker hela köttbiten.

4Smeta ut ost och tomatsmeten över skinkan så det blir ett jämnt lager.

5Rulla nu ihop det hela och sätt tandpetare vid fliken så att den inte rullar upp sig.

6Bryn den nu runt om och ställ sedan in den i ugnen tills den har en kärntemperatur på 70 grader. Ta ut den sedan och låt stå och vila 10 minuter innan du skivar upp den. Skär skivor som är 1-2 cm tjocka.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.