Hoppa till innehåll
Open navigation

Serrano och parmesanfylld kotlettrad

5 av 1 röst
Sparat av: st
Serrano och parmesanfylld kotlettrad
Helstekt kotlettrad eller fläskytterfilé som det även kallas kan vara lite lätt tråkigt om än gott. Här är ett alternativ till det som blev helt fantastiskt gott.Serrano och parmesanfylld kotlettrad som dessutom har lite soltorkade tomater och basilika i sig blev en höjdare som smakade riktigt gott. Det är lite jobb med det, men resultatet är kanon.Jag använde mig av Serranoskinka, men det går lika bra att använda någon annan kallrökt skinka. Har du inte parmesan, testa med någon annan ost.Jag använder mig av en stektermometer för att avgöra när köttet är klart och det är något jag rekommenderar alla att köpa hem.Servera med en vitkålsgratäng till, det blir supergott.
5 av 1 röst
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Ta fram köttet i god tid så det inte är så himla kallt. Skär det som en omvänd rulltårta. Dvs du skall få ut en lång matta. Banka ut den lite med en köttbankare eller baksidan av en tjockbottnad kastrull så att du får en rektangulär köttbit.
  • Mixa ihop parmesanost, tomater, vitlök, basilika och lite salt och peppar till en smet. Jag använde en liten matberedare som hör till min stavmixer.
  • Salta och peppra på köttet och lägg ut skinkan så den täcker hela köttbiten.
  • Smeta ut ost och tomatsmeten över skinkan så det blir ett jämnt lager.
  • Rulla nu ihop det hela och sätt tandpetare vid fliken så att den inte rullar upp sig.
  • Bryn den nu runt om och ställ sedan in den i ugnen tills den har en kärntemperatur på 70 grader. Ta ut den sedan och låt stå och vila 10 minuter innan du skivar upp den. Skär skivor som är 1-2 cm tjocka.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg