SesambrödPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Sesambröd eller sesamfröbröd är ett recept som har cirkulerat lite då och då på nätet. Jag ville testa det men vill att det skulle vara utan fiberhusk då mnga inte gillar det, så här är mitt sesambröd utan fiberhusk, perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.

Tips! Byt ut hälften av sesamfröna mot krossade linfrön.

Dessutom är det som alltid inom LCHF glutenfritt.

Receptet ger en plåt, vilket ger ungefär 8-12 bitar, beroende på storlek.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse8 minTillagning8 minTotalt16 min

 2 dl Sesamfrön (Skalade)
 100 g Ost (riven)
 3 st Ägg
 1/2 dl Pofiber
 1 nypa Salt
 1 tsk Bakpulver

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

2

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Det skall vara ungefär 1-1½ cm tjockt.

3

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 8 minuter.

4

Ta ut och skär upp i rutor och låt det sedan svalna.

Kategori

Ingredienser

 2 dl Sesamfrön (Skalade)
 100 g Ost (riven)
 3 st Ägg
 1/2 dl Pofiber
 1 nypa Salt
 1 tsk Bakpulver

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

2

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Det skall vara ungefär 1-1½ cm tjockt.

3

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 8 minuter.

4

Ta ut och skär upp i rutor och låt det sedan svalna.

SesambrödPROVLAGAT 

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *