Sesambröd

Sesambröd 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Sesambröd eller sesamfröbröd är ett recept som har cirkulerat lite då och då på nätet. Jag ville testa det men vill att det skulle vara utan fiberhusk då mnga inte gillar det, så här är mitt sesambröd utan fiberhusk, perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.

Tips! Byt ut hälften av sesamfröna mot krossade linfrön.

Dessutom är det som alltid inom LCHF glutenfritt.

Receptet ger en plåt, vilket ger ungefär 8-12 bitar, beroende på storlek.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Sesambröd

Mängd10 Portioner
Förberedelse8 minTillagning8 minTotalt16 min

Ingredienser

 100 g Ost (riven)
 3 st Ägg
 1 nypa Salt
 1 tsk Bakpulver

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

2

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Det skall vara ungefär 1-1½ cm tjockt.

3

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 8 minuter.

4

Ta ut och skär upp i rutor och låt det sedan svalna.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g Ost (riven)
 3 st Ägg
 1 nypa Salt
 1 tsk Bakpulver

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

2

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Det skall vara ungefär 1-1½ cm tjockt.

3

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 8 minuter.

4

Ta ut och skär upp i rutor och låt det sedan svalna.

Sesambröd

4 Comments

  1. Låter väldigt gott men krossade linfrön säljs inte längre eftersom de är giftig. Togs bort för flera år sen i handeln. Går det lika bra med hela linfrön?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *