Sesambröd

Av LCHF-arkivet    

juli 14, 2016

Sesambröd eller sesamfröbröd är ett recept som har cirkulerat lite då och då på nätet. Jag ville testa det men vill att det skulle vara utan fiberhusk då mnga inte gillar det, så här är mitt sesambröd utan fiberhusk, perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.

Tips! Byt ut hälften av sesamfröna mot krossade linfrön.

Dessutom är det som alltid inom LCHF glutenfritt.

Receptet ger en plåt, vilket ger ungefär 8-12 bitar, beroende på storlek.

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 8 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

2 dl Sesamfrön (Skalade)

100 g Ost (riven)

3 st Ägg

1/2 dl Pofiber

1 nypa Salt

1 tsk Bakpulver

Instruktioner

1Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

2Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Det skall vara ungefär 1-1½ cm tjockt.

3Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 8 minuter.

4Ta ut och skär upp i rutor och låt det sedan svalna.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

oktober 29, 2018

Kul att du tyckte om det!

Krister

oktober 28, 2018

Kalas


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.