Utskriftsalternativ:

Sesambröd

Mängd10 PortionerFörberedelse8 minTillagning8 minTotalt16 min

Sesambröd eller sesamfröbröd är ett recept som har cirkulerat lite då och då på nätet. Jag ville testa det men vill att det skulle vara utan fiberhusk då mnga inte gillar det, så här är mitt sesambröd utan fiberhusk, perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.

Tips! Byt ut hälften av sesamfröna mot krossade linfrön.

Dessutom är det som alltid inom LCHF glutenfritt.

Receptet ger en plåt, vilket ger ungefär 8-12 bitar, beroende på storlek.

 2 dl Sesamfrön (Skalade)
 100 g Ost (riven)
 3 st Ägg
 1/2 dl Pofiber
 1 nypa Salt
 1 tsk Bakpulver
1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

2

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Det skall vara ungefär 1-1½ cm tjockt.

3

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 8 minuter.

4

Ta ut och skär upp i rutor och låt det sedan svalna.

Nutrition Facts

Portioner 10