Sesamfröknäcke

Sesamfröknäcke 1SkapareMimsan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Detta sesamfröknäcke har sitt ursprung från Lesscarbs: sesamknäcke men jag har ändrat lite i receptet så det passar min smak.

Fördelen med fröknäcke är att man kan variera fröerna efter smak, minska på en sort och öka på en annan.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Sesamfröknäcke

Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

 1 tsk valfri kryddning (tex salt, peppar, persilja eller lite brödkryddor som tex anis/fänkål/kummin)
 2 st Ägg
 1 dl Vatten
 1/2 dl Linfrön (Hela)
 1/2 dl Solrosfrön

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 grader

3

blanda samman alla ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper. För att underlätta så lägg plastfolie över degklumpen så det täcker hela plåten och kavla ut till ca 3-4 mm tjocklek

5

Skär i lagom rutor medan du har plastfolien på. Ta av plasten.

7

Sätt in i ugnen i ca 20 minuter

9

Sänk till 120 grader och låt stå ytterligare 40 minuter

11

Känn på knäcket att det är hårt takt igenom innan du tar ut det. Om det ej är hårt låt stå en stund till. Jag brukar låta knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt en stund efter jag stängt av den. När knäcket svalnat så knäck sönder det och förvara i en burk med lock.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 tsk valfri kryddning (tex salt, peppar, persilja eller lite brödkryddor som tex anis/fänkål/kummin)
 2 st Ägg
 1 dl Vatten
 1/2 dl Linfrön (Hela)
 1/2 dl Solrosfrön

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader

3

blanda samman alla ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper. För att underlätta så lägg plastfolie över degklumpen så det täcker hela plåten och kavla ut till ca 3-4 mm tjocklek

5

Skär i lagom rutor medan du har plastfolien på. Ta av plasten.

7

Sätt in i ugnen i ca 20 minuter

9

Sänk till 120 grader och låt stå ytterligare 40 minuter

11

Känn på knäcket att det är hårt takt igenom innan du tar ut det. Om det ej är hårt låt stå en stund till. Jag brukar låta knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt en stund efter jag stängt av den. När knäcket svalnat så knäck sönder det och förvara i en burk med lock.

Sesamfröknäcke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *