Sesampanerad torsk

Sesampanerad torsk 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Det här är ju bara så galet gott... en fin bit panerad torsk. Servera med en god örtsås och lite grönsaker.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Sesampanerad torsk

Mängd2 Portioner
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

Ingredienser

 400 g Torskfilé
 1 Ägg
 2 msk Vatten
 2 dl Sesamfrön
 1 tsk Salt
 100 g Smör

Gör så här:

1

Börja med att ta fram tre stycken tallrikar. I den första skall du ha pofibern som du blandar med saltet och lite malen svartpeppar. I den andra tallriken så slår du ihop ägget med vattnet. I den tredje tallriken häller du upp sesamfröna.

3

Nu ska vi dubbelpanera fisken. Börja med att doppa fisken i pofibern, sen ner i ägget och sist vänder du fisken i sesamfröna. Se till att fisken täcks helt av samtliga ingredienser. Lägg på en tallrik tillsvidare och panera klart all fisk.

5

Stek fisken i stekpanna med mycket smör. Tänk på att inte ha för hög värme för då bränner sesamfröna lätt, samtidigt så ska det ju stekas, inte kokas.

7

När fisken är genomstekt är det bara att lägga upp och njuta.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Torskfilé
 1 Ägg
 2 msk Vatten
 2 dl Sesamfrön
 1 tsk Salt
 100 g Smör

Instruktioner

1

Börja med att ta fram tre stycken tallrikar. I den första skall du ha pofibern som du blandar med saltet och lite malen svartpeppar. I den andra tallriken så slår du ihop ägget med vattnet. I den tredje tallriken häller du upp sesamfröna.

3

Nu ska vi dubbelpanera fisken. Börja med att doppa fisken i pofibern, sen ner i ägget och sist vänder du fisken i sesamfröna. Se till att fisken täcks helt av samtliga ingredienser. Lägg på en tallrik tillsvidare och panera klart all fisk.

5

Stek fisken i stekpanna med mycket smör. Tänk på att inte ha för hög värme för då bränner sesamfröna lätt, samtidigt så ska det ju stekas, inte kokas.

7

När fisken är genomstekt är det bara att lägga upp och njuta.

Sesampanerad torsk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *