Shrimp Saganaki

Shrimp Saganaki 3SkapareLagatochklart
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Bästa middagstipset är denna krämiga Shrimp Saganaki med en liten touch av hetta. Såsen är gräddbaserad.
Ett enkelt men riktigt gott recept som funkar både till vardag och lite mer festliga tillfällen.

Instagram: Lagatochklart
Blogg: nouw.com/lagatochklart

DelaTweetSparaDelaBigOven

Shrimp Saganaki 1

Mängd4 Portioner
Tillagning50 min

Ingredienser

 300 g Räkor stora
 2 st vitlöksklyftor
 500 g passerade tomater
 250 g saganaki ost eller fetaost
 2 deciliter grädde
 0,50 dl vitt vin
 1 tsk chilikrydda
 1 msk soya (glutenfri)
 1 msk Valfri sötning

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.

2

Rör ner tomater, oregano, vin, chili, sötning och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.

3

Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner.
Gratinera i 15 minuter.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 300 g Räkor stora
 2 st vitlöksklyftor
 500 g passerade tomater
 250 g saganaki ost eller fetaost
 2 deciliter grädde
 0,50 dl vitt vin
 1 tsk chilikrydda
 1 msk soya (glutenfri)
 1 msk Valfri sötning

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.

2

Rör ner tomater, oregano, vin, chili, sötning och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.

3

Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner.
Gratinera i 15 minuter.

Shrimp Saganaki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *