Shrimp Saganaki

cooked user 7790SkapareLagatochklartSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Shrimp Saganaki

Mängd4 Portioner
Tillagning50 min

Ingredienser

 300 g Räkor stora
 2 st vitlöksklyftor
 500 g passerade tomater
 250 g saganaki ost eller fetaost
 2 deciliter grädde
 0,50 dl vitt vin
 1 tsk chilikrydda
 1 msk soya (glutenfri)
 1 msk Valfri sötning
 3 msk Fiskfond
 1 msk oregano

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.

2

Rör ner tomater, oregano, vin, chili, fiskfond,sötning och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.

3

Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner.
Gratinera i 15 minuter.

Beskrivning - Information

Bästa middagstipset är denna krämiga Shrimp Saganaki med en liten touch av hetta. Såsen är gräddbaserad.
Ett enkelt men riktigt gott recept som funkar både till vardag och lite mer festliga tillfällen.

Instagram: Lagatochklart
Blogg: nouw.com/lagatochklart

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Räkor stora
 2 st vitlöksklyftor
 500 g passerade tomater
 250 g saganaki ost eller fetaost
 2 deciliter grädde
 0,50 dl vitt vin
 1 tsk chilikrydda
 1 msk soya (glutenfri)
 1 msk Valfri sötning
 3 msk Fiskfond
 1 msk oregano

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.

2

Rör ner tomater, oregano, vin, chili, fiskfond,sötning och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.

3

Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner.
Gratinera i 15 minuter.

Shrimp Saganaki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *