
Beskrivning - Information
Bästa middagstipset är denna krämiga Shrimp Saganaki med en liten touch av hetta. Såsen är gräddbaserad.
Ett enkelt men riktigt gott recept som funkar både till vardag och lite mer festliga tillfällen.
Instagram: Lagatochklart
Blogg: nouw.com/lagatochklart
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.
Rör ner tomater, oregano, vin, chili, fiskfond,sötning och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.
Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner.
Gratinera i 15 minuter.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.
Rör ner tomater, oregano, vin, chili, fiskfond,sötning och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.
Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner.
Gratinera i 15 minuter.