Skavgryta

SkapareJohanSvårighetsgradLätt

4
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Skavgryta

Kategori

Beskrivning - Information

En enkel och god skavgryta som funkar lika bra i matbacken som en måndag.

Mängd5 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Ingredienser

 1 kg Älgskav (eller annat kött)
 2 st Gula lökar
 5 deciliter Creame fraiche
 1 msk Dijonsenap
 1 msk Soya
 1 msk Krossade enbär
 1 msk Timjan
 1 st Köttbuljongtärning eller fond
 1 dl Lingon
 1 msk Ev. Konjak eller whiskey

Gör så här:

1

Skav köttet och stek det tillsammans med löken. Tillsätt creame fraiche buljongen/fonden, soya och kryddorna. Låt koka ihop. Tillsätt en näve lingon mot slutet. Ev en matsked konjak eller whiskey också.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Älgskav (eller annat kött)
 2 st Gula lökar
 5 deciliter Creame fraiche
 1 msk Dijonsenap
 1 msk Soya
 1 msk Krossade enbär
 1 msk Timjan
 1 st Köttbuljongtärning eller fond
 1 dl Lingon
 1 msk Ev. Konjak eller whiskey

Instruktioner

1

Skav köttet och stek det tillsammans med löken. Tillsätt creame fraiche buljongen/fonden, soya och kryddorna. Låt koka ihop. Tillsätt en näve lingon mot slutet. Ev en matsked konjak eller whiskey också.

Skavgryta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *