Skinkschnitzel – LCHF

Skinkschnitzel - LCHF 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En riktigt god skinkschnitzel/fläskschnitzel är nog bland det godaste man kan äta tycker jag. En dubbelpanerad bit fläskkött som steks i rejält med smör, mums!

Går det att dubbelpanera när man äter LCHF, självklart. Pofiber, ägg och mandelmjöl funkar kanon.

Du väljer själv om du vill banka ut dina schnitzlar eller inte, det blir godare om man gör det, men går åt mer panering.

På receptet har jag serverat schnitzeln med en varm örtsås och blomkålspuré.

DelaSparaDelaBigOven

Skinkschnitzel - LCHF 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 800 g Skinkschnitzel
 2 dl Pofiber
 2 Ägg
 2 msk Vatten
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar
 100 g Smör

1

Banka dina schnitzlar först o du vill det.

3

Ta fram tre stycken djupa tallrikar.

5

Blanda pofiber, salt och peppar i en tallrik.

7

Vispa ihop ägg och vatten i den andra tallriken.

9

Häll upp mandelmjölet i den sista tallriken.

11

Vänd schnitzeln nu i pofiber, sen ägg och sist mandelmjöl. Lägg på en tallrik och panera några till.

13

När du har gjort några steker du dem i rejält med smör på medelhög värme. Hur länge beror på hur tjocka de är, men de ska ha fått fin färg iaf.

15

Under tiden du steker första omgången så kan du panera resten och sedan steker du upp dem med.

17

Servera direkt med de tillbehör du tycker passar.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 800 g Skinkschnitzel
 2 dl Pofiber
 2 Ägg
 2 msk Vatten
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar
 100 g Smör

Instruktioner

1

Banka dina schnitzlar först o du vill det.

3

Ta fram tre stycken djupa tallrikar.

5

Blanda pofiber, salt och peppar i en tallrik.

7

Vispa ihop ägg och vatten i den andra tallriken.

9

Häll upp mandelmjölet i den sista tallriken.

11

Vänd schnitzeln nu i pofiber, sen ägg och sist mandelmjöl. Lägg på en tallrik och panera några till.

13

När du har gjort några steker du dem i rejält med smör på medelhög värme. Hur länge beror på hur tjocka de är, men de ska ha fått fin färg iaf.

15

Under tiden du steker första omgången så kan du panera resten och sedan steker du upp dem med.

17

Servera direkt med de tillbehör du tycker passar.

Skinkschnitzel – LCHF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.