Skinkschnitzel – LCHF

Av LCHF-arkivet    

januari 20, 2016

En riktigt god skinkschnitzel/fläskschnitzel är nog bland det godaste man kan äta tycker jag. En dubbelpanerad bit fläskkött som steks i rejält med smör, mums!

Går det att dubbelpanera när man äter LCHF, självklart. Pofiber, ägg och mandelmjöl funkar kanon.

Du väljer själv om du vill banka ut dina schnitzlar eller inte, det blir godare om man gör det, men går åt mer panering.

På receptet har jag serverat schnitzeln med en varm örtsås och blomkålspuré.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

800 g Skinkschnitzel

2 dl Pofiber

2 Ägg

2 msk Vatten

4 dl Mandelmjöl

1 tsk Salt

1 krm Svartpeppar

100 g Smör

Instruktioner

1Banka dina schnitzlar först o du vill det.

2Ta fram tre stycken djupa tallrikar.

3Blanda pofiber, salt och peppar i en tallrik.

4Vispa ihop ägg och vatten i den andra tallriken.

5Häll upp mandelmjölet i den sista tallriken.

6Vänd schnitzeln nu i pofiber, sen ägg och sist mandelmjöl. Lägg på en tallrik och panera några till.

7När du har gjort några steker du dem i rejält med smör på medelhög värme. Hur länge beror på hur tjocka de är, men de ska ha fått fin färg iaf.

8Under tiden du steker första omgången så kan du panera resten och sedan steker du upp dem med.

9Servera direkt med de tillbehör du tycker passar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.