Skinkschnitzel – LCHF

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

En riktigt god skinkschnitzel/fläskschnitzel är nog bland det godaste man kan äta tycker jag. En dubbelpanerad bit fläskkött som steks i rejält med smör, mums!

Går det att dubbelpanera när man äter LCHF, självklart. Pofiber, ägg och mandelmjöl funkar kanon.

Du väljer själv om du vill banka ut dina schnitzlar eller inte, det blir godare om man gör det, men går åt mer panering.

På receptet har jag serverat schnitzeln med en varm örtsås och blomkålspuré.


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 800 g Skinkschnitzel
 2 dl Pofiber
 2 Ägg
 2 msk Vatten
 4 dl Mandelmjöl
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar
 100 g Smör

1

Banka dina schnitzlar först o du vill det.

3

Ta fram tre stycken djupa tallrikar.

5

Blanda pofiber, salt och peppar i en tallrik.

7

Vispa ihop ägg och vatten i den andra tallriken.

9

Häll upp mandelmjölet i den sista tallriken.

11

Vänd schnitzeln nu i pofiber, sen ägg och sist mandelmjöl. Lägg på en tallrik och panera några till.

13

När du har gjort några steker du dem i rejält med smör på medelhög värme. Hur länge beror på hur tjocka de är, men de ska ha fått fin färg iaf.

15

Under tiden du steker första omgången så kan du panera resten och sedan steker du upp dem med.

17

Servera direkt med de tillbehör du tycker passar.

Kategori

Ingredienser

 800 g Skinkschnitzel
 2 dl Pofiber
 2 Ägg
 2 msk Vatten
 4 dl Mandelmjöl
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar
 100 g Smör

Instruktioner

1

Banka dina schnitzlar först o du vill det.

3

Ta fram tre stycken djupa tallrikar.

5

Blanda pofiber, salt och peppar i en tallrik.

7

Vispa ihop ägg och vatten i den andra tallriken.

9

Häll upp mandelmjölet i den sista tallriken.

11

Vänd schnitzeln nu i pofiber, sen ägg och sist mandelmjöl. Lägg på en tallrik och panera några till.

13

När du har gjort några steker du dem i rejält med smör på medelhög värme. Hur länge beror på hur tjocka de är, men de ska ha fått fin färg iaf.

15

Under tiden du steker första omgången så kan du panera resten och sedan steker du upp dem med.

17

Servera direkt med de tillbehör du tycker passar.

Skinkschnitzel – LCHF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *