Skogssvampsås

Skogssvampsås 2SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Att ta hand om det som vi har i våra skogar och kunna äta det hela året om det är ju helt fantastiskt.
Vi brukar plocka svamp som vi torkar för att kunna göra t ex sådan här underbar skogssvampsås.
När det är säsong, så kan man ju självklart använda färsk svamp direkt ifrån skogen, men just den här gången använde jag mig av torkad svamp i olika former. Du väljer själv hur mycket svamp du vill använda och vilka sorter.
Jag blandade fyra olika svampar just denna gången.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Skogssvampsås 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 2 deciliter Torkad svampEller några nävar färsk svamp
 6 deciliter Grädde
 2 st Schalottenlökar
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 msk Tamarisoja
 1 tsk Timjan (torkad)
 0,50 tsk Rosmarin (torkad)
 Salt & peppar
 Smör

Gör så här:

1

Börja med att blötlägga den torkade svampen i vatten.

2

Hacka löken fint.
Hacka svampen i lite mindre bitar när den mjuknat. Behåll vattnet som svampen legat i.

3

Fräs lök och svamp i lite smör. Tillsätt timjan och rosmarin.

4

Slå på cirka 1 deciliter av svampspadet.
Blanda ner övriga ingredienser.
Låt koka upp och sedan reducera till bra såskonsistens.
Du behöver inte reda såsen alls, utan den ska få koka ner av sig själv till rätt konsistens.

5

Servera med lite goda grönsaker och självklart en god bit kött.

Skogssvampsås 3

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 deciliter Torkad svampEller några nävar färsk svamp
 6 deciliter Grädde
 2 st Schalottenlökar
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 msk Tamarisoja
 1 tsk Timjan (torkad)
 0,50 tsk Rosmarin (torkad)
 Salt & peppar
 Smör

Instruktioner

1

Börja med att blötlägga den torkade svampen i vatten.

2

Hacka löken fint.
Hacka svampen i lite mindre bitar när den mjuknat. Behåll vattnet som svampen legat i.

3

Fräs lök och svamp i lite smör. Tillsätt timjan och rosmarin.

4

Slå på cirka 1 deciliter av svampspadet.
Blanda ner övriga ingredienser.
Låt koka upp och sedan reducera till bra såskonsistens.
Du behöver inte reda såsen alls, utan den ska få koka ner av sig själv till rätt konsistens.

5

Servera med lite goda grönsaker och självklart en god bit kött.

Skogssvampsås 3

Skogssvampsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *