Slät champinjonsoppa

Slät champinjonsoppa 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En väldigt enkel och god slät champinjonsoppa är något som alltid funkar. Det går att ha som lunch, middag eller bara som en liten förrätt.

Servera gärna med lite knaperstekt bacon och smörstekta champinjoner på toppen och varför inte en bit focaccia till?

Vill du göra soppan helt vegetarisk kan du byta ut kalvfonden mot grönsaksfond.

Den här soppan skall man mixa. Har du inte en bra mixer kan du beställa en här: Köp stavmixer

DelaTweetSparaDelaBigOven

Slät champinjonsoppa 1

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

 250 g Champinjoner (färska)
 50 g Schalottenlök
 1 tsk Timjan (Torkad)
 3 dl Vatten
 5 dl Grädde 40%
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 30 g Smör
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

1

Skär ner champinjonerna i mindre bitar och hacka löken fint.

3

Fräs lök och svamp i smöret och tillsätt timjan så den får fräsa med en stund.

5

Slå på övriga ingredienser och låt koka i cirka 20 minuter.

7

Mixa soppan slät med antingen en mixer eller med mixerstav.

9

Låt soppan koka upp igen och smaka av med salt och peppar.. Det kan behövas en rejäl nypa salt för att få fram smaken och det får man testa sig fram till. Olika fonder har olika salthalt så det går inte riktigt att specificera mängden salt.

11

Häll och soppan och toppa med lite smörstekta champinjoner och ev. knaperstekt bacon.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 250 g Champinjoner (färska)
 50 g Schalottenlök
 1 tsk Timjan (Torkad)
 3 dl Vatten
 5 dl Grädde 40%
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 30 g Smör
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Skär ner champinjonerna i mindre bitar och hacka löken fint.

3

Fräs lök och svamp i smöret och tillsätt timjan så den får fräsa med en stund.

5

Slå på övriga ingredienser och låt koka i cirka 20 minuter.

7

Mixa soppan slät med antingen en mixer eller med mixerstav.

9

Låt soppan koka upp igen och smaka av med salt och peppar.. Det kan behövas en rejäl nypa salt för att få fram smaken och det får man testa sig fram till. Olika fonder har olika salthalt så det går inte riktigt att specificera mängden salt.

11

Häll och soppan och toppa med lite smörstekta champinjoner och ev. knaperstekt bacon.

Slät champinjonsoppa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.