Slät champinjonsoppa

Av LCHF-arkivet  ,   

april 13, 2016

En väldigt enkel och god slät champinjonsoppa är något som alltid funkar. Det går att ha som lunch, middag eller bara som en liten förrätt.

Servera gärna med lite knaperstekt bacon och smörstekta champinjoner på toppen och varför inte en bit focaccia till?

Vill du göra soppan helt vegetarisk kan du byta ut kalvfonden mot grönsaksfond.

Den här soppan skall man mixa. Har du inte en bra mixer kan du beställa en här: Köp stavmixer

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

250 g Champinjoner (färska)

50 g Schalottenlök

1 tsk Timjan (Torkad)

3 dl Vatten

5 dl Grädde 40%

2 msk Kalvfond (koncentrerad)

30 g Smör

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1Skär ner champinjonerna i mindre bitar och hacka löken fint.

2Fräs lök och svamp i smöret och tillsätt timjan så den får fräsa med en stund.

3Slå på övriga ingredienser och låt koka i cirka 20 minuter.

4Mixa soppan slät med antingen en mixer eller med mixerstav.

5Låt soppan koka upp igen och smaka av med salt och peppar.. Det kan behövas en rejäl nypa salt för att få fram smaken och det får man testa sig fram till. Olika fonder har olika salthalt så det går inte riktigt att specificera mängden salt.

6Häll och soppan och toppa med lite smörstekta champinjoner och ev. knaperstekt bacon.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.