Slät stark senap

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Slät stark senap

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Ingredienser

 2 dl senapspulver
 1,5 dl grädde
 0,5 dl vatten
 1 dl sötning (skall motsvara 1 dl socker)
 1 msk rapsolja (neutral)
 1,5 tsk vitvinsvinäger
 1 msk cognac

Gör så här:

1

Blanda ihop senapspulver och sötning i en kastrull.

2

Tillsätt grädden och vattnet.

3

Koka upp och låt stå och sjuda under konstant omrörning i cirka 10 minuter.

4

Låt svalna till runt kroppstemperatur och tillsätt vinäger och cognac.

5

Blanda ihop och slå upp i glasburk.

6

Låt senapen stå i kyl minst en vecka innan servering, då får den ut så mycket smak som möjligt.

Beskrivning - Information

Ett absolut måste till julskinkan är hemlagad stark senap.
Det finns många olika varianter på det, man kan använda hela senapsfrön (recept här) för att få en grov senap eller så använder man sig av senapspulver (t ex Colemans).
Just till julskinkan vill jag gärna ha en slät senap som skall vara så där härligt stark så det sticker i näsan om man får för mycket.
Den här senapen är naturligt glutenfri och utan socker (sötningsmedel istället).

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 dl senapspulver
 1,5 dl grädde
 0,5 dl vatten
 1 dl sötning (skall motsvara 1 dl socker)
 1 msk rapsolja (neutral)
 1,5 tsk vitvinsvinäger
 1 msk cognac

Instruktioner

1

Blanda ihop senapspulver och sötning i en kastrull.

2

Tillsätt grädden och vattnet.

3

Koka upp och låt stå och sjuda under konstant omrörning i cirka 10 minuter.

4

Låt svalna till runt kroppstemperatur och tillsätt vinäger och cognac.

5

Blanda ihop och slå upp i glasburk.

6

Låt senapen stå i kyl minst en vecka innan servering, då får den ut så mycket smak som möjligt.

Slät stark senap

One Comment

  1. Hej. Vad använder du för Cognac? Ska bli spännande att testa denna senap då alla man köper innehåller så förbaskat mycket socker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *