Smarrig kräftmacka

Smarrig kräftmacka 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Om det är så att du är superhungrig och sugen på något som är lätt att laga, då är denna smarriga kräftmackan något för dig.
Ett enkelt ostbröd i botten och sen massor av saker ovanpå som kommer hålla dig mätt länge.

Recept och bild: Sofie Marklund

DelaTweetSparaDelaBigOven

Smarrig kräftmacka

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

Ostbröd
 3 Ägg
 3 deciliter Riven ost
 1 msk Fiberhusk
 1 tsk Bakpulver
Kräftröra
 450 g Kräftstjärtar
 1,50 deciliter Majonnäs
 1 dl Kräftost
 1,50 msk Riven pepparrot
 Några droppar lime
 Lite hackad dill (efter smak)
 Salt och peppar
Övrigt
 4 Hårdkokta ägg
 2 st Avokados
 120 g Kallrökt lax
 Smör att bre med

Gör så här:

Ostbröd
1

Blanda ägg, riven ost, fiberhusk och bakpulver i en bunke. Låt svälla några minuter. Klicka ut på ugnsplåt och grädda i ugnen på ca 200 g i sisådär 15-20 minuter.
Ta ut och låt svalna.

Kräftröra
2

Blanda majonnäs och kräftost, rör ner räkorna. Smaksätt med pepparrot, limesaft, dill, salt och peppar. Ställ in i kylen ett tag så den får gotta ihop sig.

Montering
3

Skiva äggen och avokados och gör fyra rosor av laxen.
Bred smör på ostmackorna, lägg på det skivade ägget, vräk på med en rejäl slev kräftröra och toppa sen med avokado och lax!

Droppa några droppar lime eller citron över och sätt dig och njut!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Ostbröd
 3 Ägg
 3 deciliter Riven ost
 1 msk Fiberhusk
 1 tsk Bakpulver
Kräftröra
 450 g Kräftstjärtar
 1,50 deciliter Majonnäs
 1 dl Kräftost
 1,50 msk Riven pepparrot
 Några droppar lime
 Lite hackad dill (efter smak)
 Salt och peppar
Övrigt
 4 Hårdkokta ägg
 2 st Avokados
 120 g Kallrökt lax
 Smör att bre med

Instruktioner

Ostbröd
1

Blanda ägg, riven ost, fiberhusk och bakpulver i en bunke. Låt svälla några minuter. Klicka ut på ugnsplåt och grädda i ugnen på ca 200 g i sisådär 15-20 minuter.
Ta ut och låt svalna.

Kräftröra
2

Blanda majonnäs och kräftost, rör ner räkorna. Smaksätt med pepparrot, limesaft, dill, salt och peppar. Ställ in i kylen ett tag så den får gotta ihop sig.

Montering
3

Skiva äggen och avokados och gör fyra rosor av laxen.
Bred smör på ostmackorna, lägg på det skivade ägget, vräk på med en rejäl slev kräftröra och toppa sen med avokado och lax!

Droppa några droppar lime eller citron över och sätt dig och njut!

Smarrig kräftmacka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *