Smörstekt svamp med löjrom

Smörstekt svamp med löjrom 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Enkel mat med bra råvaror är bland det bästa som finns. Detta är en sådan förrätt som jag gjorde efter en dag i skogen då vi hittade lite Karl-Johan och kantareller.
Man kan nog använda egentligen vilken svamp som helst, men att använda dessa två tillsammans var en riktigt god kombination.
Jag anger inga mått alls i ingredienslistan, utan det här får man köra lite på känn beroende på hur mycket mat man vill äta.
Tanken är att ge en känsla av smakkombinationen.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Smörstekt svamp med löjrom

Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 Färsk svamp (kantareller och Karl-Johan funkar kanon)
 Löjrom
 Smör till stekning
 Nypressad citron
 Salt och peppar
 Dillkvist
 Hyvlad/grovt riven västerbottensost
 Salladslök

Gör så här:

1

Rensa och skär svampen i lagom stora bitar.

2

Bryn svampen i löjliga mängder smör. Salta och peppra lite. Tillsätt lite finskuren salladslök och låt den gå med tills den mjuknat.

3

Lägg upp den nystekta svampen på en tallrik. Häll eventuellt fett över svampen.
Lägg på en klick med löjrom uppe på.
Riv/hyvla lite västerbottensost ovanpå.
Pressa lite citron över och garnera med lite dill.
Servera och njut direkt!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 Färsk svamp (kantareller och Karl-Johan funkar kanon)
 Löjrom
 Smör till stekning
 Nypressad citron
 Salt och peppar
 Dillkvist
 Hyvlad/grovt riven västerbottensost
 Salladslök

Instruktioner

1

Rensa och skär svampen i lagom stora bitar.

2

Bryn svampen i löjliga mängder smör. Salta och peppra lite. Tillsätt lite finskuren salladslök och låt den gå med tills den mjuknat.

3

Lägg upp den nystekta svampen på en tallrik. Häll eventuellt fett över svampen.
Lägg på en klick med löjrom uppe på.
Riv/hyvla lite västerbottensost ovanpå.
Pressa lite citron över och garnera med lite dill.
Servera och njut direkt!

Smörstekt svamp med löjrom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *