Smörstekt svamp med löjrom

Smörstekt svamp med löjrom 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Enkel mat med bra råvaror är bland det bästa som finns. Detta är en sådan förrätt som jag gjorde efter en dag i skogen då vi hittade lite Karl-Johan och kantareller.
Man kan nog använda egentligen vilken svamp som helst, men att använda dessa två tillsammans var en riktigt god kombination.
Jag anger inga mått alls i ingredienslistan, utan det här får man köra lite på känn beroende på hur mycket mat man vill äta.
Tanken är att ge en känsla av smakkombinationen.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Smörstekt svamp med löjrom 1

Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 Färsk svamp (kantareller och Karl-Johan funkar kanon)
 Löjrom
 Smör till stekning
 Nypressad citron
 Salt och peppar
 Dillkvist
 Hyvlad/grovt riven västerbottensost
 Salladslök

1

Rensa och skär svampen i lagom stora bitar.

2

Bryn svampen i löjliga mängder smör. Salta och peppra lite. Tillsätt lite finskuren salladslök och låt den gå med tills den mjuknat.

3

Lägg upp den nystekta svampen på en tallrik. Häll eventuellt fett över svampen.
Lägg på en klick med löjrom uppe på.
Riv/hyvla lite västerbottensost ovanpå.
Pressa lite citron över och garnera med lite dill.
Servera och njut direkt!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 Färsk svamp (kantareller och Karl-Johan funkar kanon)
 Löjrom
 Smör till stekning
 Nypressad citron
 Salt och peppar
 Dillkvist
 Hyvlad/grovt riven västerbottensost
 Salladslök

Instruktioner

1

Rensa och skär svampen i lagom stora bitar.

2

Bryn svampen i löjliga mängder smör. Salta och peppra lite. Tillsätt lite finskuren salladslök och låt den gå med tills den mjuknat.

3

Lägg upp den nystekta svampen på en tallrik. Häll eventuellt fett över svampen.
Lägg på en klick med löjrom uppe på.
Riv/hyvla lite västerbottensost ovanpå.
Pressa lite citron över och garnera med lite dill.
Servera och njut direkt!

Smörstekt svamp med löjrom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.