Smörstekt torskryggfilé med pepparrot och blomkålspuré

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett komplett LCHF-recept som du kan bjuda vänner och bekanta på och verkligen imponera.

Smörstekt torskryggfilé med pepparrot, skirat smör och blomkålspuré, det är en verklig höjdare som är väldigt enkelt att laga.

Jag räknar med cirka 200 gram fisk per portion, men det kan räcka med 150 om man vill.


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Fisken
 800 g Torskryggfilé
Tillbehör
 300 g Smör
 100 g Pepparrot
Blomkålspuré
 400 g Blomkål
 3 dl Grädde 40%
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar

BLOMKÅLSPURÉN
2

Dela ner blomkålen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Slå på grädden och koka upp.

4

Låt det hela koka tills det att grädden har kokat in och är simmig i konsistensen och blomkålen är mjuk.

6

Mixa ihop med en stavmixer till en slät puré och smaka av med salt och peppar. Ställ den åt sidan.

SKIRAT SMÖR
9

Lägg smöret i en kastrull och ställ den på plattan på låg värme så att det får smälta lugnt och stilla. Spara lite smör för att steka fisken i.

TORSKEN
12

Skär torsken i fyra fina bitar eller åtta mindre bitar. Torka av dem med papper.

14

Stek i rejält med smör i en het stekpanna. Stek tills det att fisken har fått en fin gyllene färg och vänd sedan på dem. Sänk värmen och ös dem med smöret som finns i pannan. När de är så gott som genomstekta är det dags att servera.i:9a

SERVERING
17

Lägg upp torsken mitt på en stor tallrik. Använd gärna varma tallrikar. Det funkar fint att värma dem i micron eller i ugnen.

19

Lägg ut några klickar av blomkålspurén så det ser snyggt ut.

21

Häll rejält med skirat smör över fisken (det är bara det gula smöret som du skall använda dig av. Om det är lite skum uppe på ytan tar du bort det först. Den vita sörjan i botten skall du inte använda dig av)

23

Strö rejält med nyriven pepparrot över fisken och garnera med lite dill. Servera direkt.

Ingredienser

Fisken
 800 g Torskryggfilé
Tillbehör
 300 g Smör
 100 g Pepparrot
Blomkålspuré
 400 g Blomkål
 3 dl Grädde 40%
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar

Instruktioner

BLOMKÅLSPURÉN
2

Dela ner blomkålen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Slå på grädden och koka upp.

4

Låt det hela koka tills det att grädden har kokat in och är simmig i konsistensen och blomkålen är mjuk.

6

Mixa ihop med en stavmixer till en slät puré och smaka av med salt och peppar. Ställ den åt sidan.

SKIRAT SMÖR
9

Lägg smöret i en kastrull och ställ den på plattan på låg värme så att det får smälta lugnt och stilla. Spara lite smör för att steka fisken i.

TORSKEN
12

Skär torsken i fyra fina bitar eller åtta mindre bitar. Torka av dem med papper.

14

Stek i rejält med smör i en het stekpanna. Stek tills det att fisken har fått en fin gyllene färg och vänd sedan på dem. Sänk värmen och ös dem med smöret som finns i pannan. När de är så gott som genomstekta är det dags att servera.i:9a

SERVERING
17

Lägg upp torsken mitt på en stor tallrik. Använd gärna varma tallrikar. Det funkar fint att värma dem i micron eller i ugnen.

19

Lägg ut några klickar av blomkålspurén så det ser snyggt ut.

21

Häll rejält med skirat smör över fisken (det är bara det gula smöret som du skall använda dig av. Om det är lite skum uppe på ytan tar du bort det först. Den vita sörjan i botten skall du inte använda dig av)

23

Strö rejält med nyriven pepparrot över fisken och garnera med lite dill. Servera direkt.

Smörstekt torskryggfilé med pepparrot och blomkålspuré

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *