Snabb köttfärssås

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-recept på en snabblagad köttfärssås som även smakar riktigt gott.

Gillar du lite hetare mat så kan du öka på mängden sambal oelek.

Servera med shiratakinudlar eller strimlad vitkål och nyriven parmesan.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 500 g Köttfärs
 50 g Lök
 15 g Vitlök
 800 g Finkrossade tomater
 3 dl Grädde 40%
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 tsk Timjan
 1 msk Basilika
 1 tsk Oregano
 0,5 tsk Svartpeppar (malen)
 1 tsk Sambal oelek
 25 g Smör

1

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttfärsen i smöret tillsammans med löken och vitlöken,

5

Slå på tomaterna och grädden och alla kryddorna och rör om ordentligt. Låt puttra cirka 10-15 minuter.

7

Smaka av med salt och peppar och servera sen.

Kategori,

Ingredienser

 500 g Köttfärs
 50 g Lök
 15 g Vitlök
 800 g Finkrossade tomater
 3 dl Grädde 40%
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1 tsk Timjan
 1 msk Basilika
 1 tsk Oregano
 0,5 tsk Svartpeppar (malen)
 1 tsk Sambal oelek
 25 g Smör

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttfärsen i smöret tillsammans med löken och vitlöken,

5

Slå på tomaterna och grädden och alla kryddorna och rör om ordentligt. Låt puttra cirka 10-15 minuter.

7

Smaka av med salt och peppar och servera sen.

Snabb köttfärssås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *