Snabb köttfärssås

Av LCHF-arkivet  ,   

juni 24, 2015

Det här är ett LCHF-recept på en snabblagad köttfärssås som även smakar riktigt gott.

Gillar du lite hetare mat så kan du öka på mängden sambal oelek.

Servera med shiratakinudlar eller strimlad vitkål och nyriven parmesan.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

500 g Köttfärs

50 g Lök

15 g Vitlök

800 g Finkrossade tomater

3 dl Grädde 40%

2 msk Kalvfond (koncentrerad)

1 tsk Timjan

1 msk Basilika

1 tsk Oregano

0,5 tsk Svartpeppar (malen)

1 tsk Sambal oelek

25 g Smör

Instruktioner

1Hacka löken och vitlöken.

2Bryn köttfärsen i smöret tillsammans med löken och vitlöken,

3Slå på tomaterna och grädden och alla kryddorna och rör om ordentligt. Låt puttra cirka 10-15 minuter.

4Smaka av med salt och peppar och servera sen.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.