Sockerfri inlagd sillPROVLAGAT 

Sockerfri inlagd sill 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Sill är ju ett måste när det kommer till högtider som midsommar, påsk och julafton. Tyvärr så innehåller de köpta sillsorterna en massa socker och andra tillsatser och för att undvika detta när man äter LCHF så kan man göra egen sockerfri inlagd sill som man sedan kan göra egna sillsorter av. Den går självklart att äta som den är med om man tycker om det.

Detta är alltså ett grundrecept på inlagd sill, sedan får man göra olika smaksättningar själv, t ex vitlökssill, senapssill med mera.

Recept: Fanny

(Anlita Fanny online om du vill ha en piggare vardag. Hon är utbildad kostrådgivare inom LCHF. https://www.competencer.com/profile/fanny-lindkvist)

DelaSparaDelaBigOven

Glasburk med inlagd sill bredvid en adventsljusstake

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 220 g Inläggningssill, urvattnad (avrunnen)
 1/2 dl Ättika (12%)
 1 1/2 dl Vatten
 2 msk Sötning
 40 g Rödlök
 40 g Morot
 10 g Ingefära (färsk)
 5 st Kryddpepparkorn
 7 st Vitpepparkorn
 3 st Lagerblad

1

Koka upp vatten, ättika och sötning tills det att sötningen har lösts upp. Låt det svalna.

2

Skölj av sillfiléerna ordentligt och skär dem i lagom stora bitar (efter smak och tycke).

3

Varva sill och övriga ingredienser i en burk. Slå på lagen över det hela och sätt på lock.

4

Låt stå i kyl 1-2 dygn innan den skall ätas eller användas till annan inläggning.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 220 g Inläggningssill, urvattnad (avrunnen)
 1/2 dl Ättika (12%)
 1 1/2 dl Vatten
 2 msk Sötning
 40 g Rödlök
 40 g Morot
 10 g Ingefära (färsk)
 5 st Kryddpepparkorn
 7 st Vitpepparkorn
 3 st Lagerblad

Instruktioner

1

Koka upp vatten, ättika och sötning tills det att sötningen har lösts upp. Låt det svalna.

2

Skölj av sillfiléerna ordentligt och skär dem i lagom stora bitar (efter smak och tycke).

3

Varva sill och övriga ingredienser i en burk. Slå på lagen över det hela och sätt på lock.

4

Låt stå i kyl 1-2 dygn innan den skall ätas eller användas till annan inläggning.

Sockerfri inlagd sillPROVLAGAT 

2 Comments

    1. Sötning är ett övergripande namn för olika sorters sötning. Det skall motsvara samma mängd som vanligt socker. Då det är så många olika varianter av sötning som finns och de har olika styrka, så får man anpassa det lite själv. Dock brukar jag använda mig av sötströ. Jag kan ändra till “sötning motsvarande samma mängd i socker” så kanske det blir lättare att tyda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.