Sockerfri inlagd sill

Av LCHF-arkivet    

juni 20, 2016

Sill är ju ett måste när det kommer till högtider som midsommar, påsk och julafton. Tyvärr så innehåller de köpta sillsorterna en massa socker och andra tillsatser och för att undvika detta när man äter LCHF så kan man göra egen sockerfri inlagd sill som man sedan kan göra egna sillsorter av. Den går självklart att äta som den är med om man tycker om det.

Detta är alltså ett grundrecept på inlagd sill, sedan får man göra olika smaksättningar själv, t ex vitlökssill, senapssill med mera.

Recept: Fanny

(Anlita Fanny online om du vill ha en piggare vardag. Hon är utbildad kostrådgivare inom LCHF. https://www.competencer.com/profile/fanny-lindkvist)

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

220 g Inläggningssill, urvattnad (avrunnen)

1/2 dl Ättika (12%)

1 1/2 dl Vatten

2 msk Sötning (motsvarande samma mängd i socker)

40 g Rödlök

40 g Morot

10 g Ingefära (färsk)

5 st Kryddpepparkorn

7 st Vitpepparkorn

3 st Lagerblad

Instruktioner

1Koka upp vatten, ättika och sötning tills det att sötningen har lösts upp. Låt det svalna.

2Skölj av sillfiléerna ordentligt och skär dem i lagom stora bitar (efter smak och tycke).

3Varva sill och övriga ingredienser i en burk. Slå på lagen över det hela och sätt på lock.

4Låt stå i kyl 1-2 dygn innan den skall ätas eller användas till annan inläggning.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

december 14, 2018

Sötning är ett övergripande namn för olika sorters sötning. Det skall motsvara samma mängd som vanligt socker. Då det är så många olika varianter av sötning som finns och de har olika styrka, så får man anpassa det lite själv. Dock brukar jag använda mig av sötströ. Jag kan ändra till ”sötning motsvarande samma mängd i socker” så kanske det blir lättare att tyda.

Jörgen Hallgren

december 13, 2018

Frågar mig vad ”sötning” är. stevia, stösöt eller vad. Ludigt recept.


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.