Sockerfri lingonsylt

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Sockerfri lingonsylt - Perfekt för dig som äter lchf, är diabetiker eller bara vill minska ner på mängden kolhydrater.

Kategori

Mängd1 Portion
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

Ingredienser

 1,20 kg Färska lingon
 2 deciliter Vatten
 3 deciliter Use Like Sugar

Gör så här:

1

Rensa och skölj av lingonen ordentligt.

2

Koka upp de i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka i cirka 10 minuter.
Skumma av under tiden.

Sockerfri lingonsylt

3

Dra kastrullen från värmen och tillsätt sötningen lite i taget under omrörning.

4

Ge allt ett sista uppkok och häll upp direkt i rengjorda burkar.

5

Sätt på locken direkt och låt stå och svalna.
Förvara kallt.

Sockerfri lingonsylt

Beskrivning - Information

Att göra egen sockerfri lingonsylt, det är inte alls svårt. Du behöver ju självklart ge dig ut i skogen och plocka, om du inte tänker köpa färska lingon av någon förstås.
Det här receptet funkar kanon för att göra en lingonsylt som inte bara är hemgjord, utan även god och sockerfri. Perfekt för dig som är diabetiker eller bara vill minska ner på mängden kolhydrater.

Lingon, ett fantastiskt bär

Förstå och främst, att kunna ge sig ut i skogen och plocka sina egna lingon, helt gratis och dessutom få frisk luft och motion på köpet, bara det är värt allt!
Men, lingon är ett helt fantastiskt bär.
Det är fullproppat av vitaminer, A, B, C och E, men dessutom fosfor, järn, kalcium och kalium för att nämna några ämnen.

Lingon innehåller ett ämne som heter quercitin som främjar kroppens produktion av insulin. Den motverkar även allergier och infektioner.
Dessutom så stabiliserar lingon blodsockret, vilket gör det ännu bättre för diabetiker eller oss som äter lchf.

Konservering

Lingon innehåller naturligt bensoesyra som i sig är konserverande, så något konserveringsmedel behövs inte. Se till att använda väl rengjorda och steriliserade burkar och lock. Man brukar ju säga att socker normalt är det som man använder för att konservera sylt, men just med lingonsylt behövs det inte, så då man kan utan bekymmer göra en sockerfri lingonsylt.

Sötningsmedel

När det gäller sötningsmedel så är det mycket en fråga som smak och vilka preferenser man har. Själv har jag valt att använda mig av Nick´s Use Like Sugar då jag tycker att den är absolut godast, men det funkar lika bra med Sukrin eller Sötströ.

Förvaring

Ett tips är att göra lite mindre burkar, så att du hinner äta upp det när du väl öppnar en burk.
Oöppnad burk kommer hålla riktigt länge, men så fort du öppnar burken och tillför syre och annat, då kommer hållbarheten att minska. Så, gör hellre många mindre burkar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,20 kg Färska lingon
 2 deciliter Vatten
 3 deciliter Use Like Sugar

Instruktioner

1

Rensa och skölj av lingonen ordentligt.

2

Koka upp de i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka i cirka 10 minuter.
Skumma av under tiden.

Sockerfri lingonsylt

3

Dra kastrullen från värmen och tillsätt sötningen lite i taget under omrörning.

4

Ge allt ett sista uppkok och häll upp direkt i rengjorda burkar.

5

Sätt på locken direkt och låt stå och svalna.
Förvara kallt.

Sockerfri lingonsylt

Sockerfri lingonsylt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *