Sockertjockens chèvrebollar med valnötter

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter är ett litet gott snacks man kan göra och ha till kvällsmyset på helgen. De funkar fint att äta ljumna eller kalla.

Receptet ger ungefär 25 bollar.

Recept och bild: Sockertjocken

DelaSparaDelaBigOven

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter 1

Mängd5 Portioner
Förberedelse1 hr 10 minTillagning15 minTotalt1 hr 25 min

 100 g Chèvreost
 50 g Smör
 1 st Äggula
 13 st Valnötter
 2 msk Flingsalt

1

Blanda ihop mandelmjöl och smör. Tillsätt äggulan och se till att du blandar allt till en jämn smet.

3

Tillsätt getosten och blanda in den i smeten med en gaffel. Ställ i kylen i cirka en timme.

5

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Rulla cirka 25 bollar med händerna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Tryck i en halv valnöt på toppen av varje boll och strö lite flingsalt över alla bollar.

9

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

11

Ta ut och låt svalna lite och njut sedan.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g Chèvreost
 50 g Smör
 1 st Äggula
 13 st Valnötter
 2 msk Flingsalt

Instruktioner

1

Blanda ihop mandelmjöl och smör. Tillsätt äggulan och se till att du blandar allt till en jämn smet.

3

Tillsätt getosten och blanda in den i smeten med en gaffel. Ställ i kylen i cirka en timme.

5

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Rulla cirka 25 bollar med händerna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Tryck i en halv valnöt på toppen av varje boll och strö lite flingsalt över alla bollar.

9

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

11

Ta ut och låt svalna lite och njut sedan.

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.