Sockertjockens chèvrebollar med valnötter

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 19, 2016

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter är ett litet gott snacks man kan göra och ha till kvällsmyset på helgen. De funkar fint att äta ljumna eller kalla.

Receptet ger ungefär 25 bollar.

Recept och bild: Sockertjocken

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 5 portioner

Ingredienser

100 g Chèvreost

2 dl Mandelmjöl

50 g Smör

1 st Äggula

13 st Valnötter

2 msk Flingsalt

Instruktioner

1Blanda ihop mandelmjöl och smör. Tillsätt äggulan och se till att du blandar allt till en jämn smet.

2Tillsätt getosten och blanda in den i smeten med en gaffel. Ställ i kylen i cirka en timme.

3Sätt ugnen på 200 grader.

4Rulla cirka 25 bollar med händerna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Tryck i en halv valnöt på toppen av varje boll och strö lite flingsalt över alla bollar.

5Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

6Ta ut och låt svalna lite och njut sedan.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.