Sockertjockens chèvrebollar med valnötter

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter är ett litet gott snacks man kan göra och ha till kvällsmyset på helgen. De funkar fint att äta ljumna eller kalla.

Receptet ger ungefär 25 bollar.

Recept och bild: Sockertjocken


Mängd5 Portioner
Förberedelse1 hr 10 minTillagning15 minTotalt1 hr 25 min

 100 g Chèvreost
 2 dl Mandelmjöl
 50 g Smör
 1 st Äggula
 13 st Valnötter
 2 msk Flingsalt

1

Blanda ihop mandelmjöl och smör. Tillsätt äggulan och se till att du blandar allt till en jämn smet.

3

Tillsätt getosten och blanda in den i smeten med en gaffel. Ställ i kylen i cirka en timme.

5

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Rulla cirka 25 bollar med händerna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Tryck i en halv valnöt på toppen av varje boll och strö lite flingsalt över alla bollar.

9

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

11

Ta ut och låt svalna lite och njut sedan.

Ingredienser

 100 g Chèvreost
 2 dl Mandelmjöl
 50 g Smör
 1 st Äggula
 13 st Valnötter
 2 msk Flingsalt

Instruktioner

1

Blanda ihop mandelmjöl och smör. Tillsätt äggulan och se till att du blandar allt till en jämn smet.

3

Tillsätt getosten och blanda in den i smeten med en gaffel. Ställ i kylen i cirka en timme.

5

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Rulla cirka 25 bollar med händerna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Tryck i en halv valnöt på toppen av varje boll och strö lite flingsalt över alla bollar.

9

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

11

Ta ut och låt svalna lite och njut sedan.

Sockertjockens chèvrebollar med valnötter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *