Sockertjockens LCHF-granola

Av LCHF-arkivet    

augusti 20, 2016

En god LCHF-granola är inte så himla svårt att göra om man verkligen saknar att äta flingor eller müsli på morgonen. Det gäller dock att vara lite återhållsam med att äta det för ofta, då från och nötter innehåller en hel del kolhydrater, men det är inte så mycket man behöver ha per portion.

Beställ ingredienser online till bra priser och fraktfritt:

- Mandel (ekologiska)
- Hasselnötter (ekologiska)
- Valnötter (ekologiska)
- Sesamfrön (ekologiska)
- Pumpafrön (ekologiska)
- Mandelmjöl (ekologiskt)
- Kanel (ekologisk)
- Kokosolja (olika varianter)
- Kokoschips (ekologiska)

Vilka frön och vilka nötter du vill använda är helt upp till dig själv. Gör en Granola som du tycker är god helt enkelt.

Recept och bild: Sockertjocken

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

3 dl Nötter (blandade)

1 dl Frön (blandade)

1 dl Kokoschips

1 dl Mandelmjöl

2 tsk Kanel (malen)

1 krm Kardemumma (malen)

1 st Äggvita

1 msk Kokosolja

Instruktioner

1Hacka nötterna grovt och blanda ihop dem med alla de torra ingredienserna.

2Vispa äggvitan tills den är riktigt fluffig. Liknande maräng.

3Blanda ihop äggvitan med de torra ingredienserna och blanda ner kokosoljan i allt. Blanda väl.

4Lägg ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper på. Fördela det över hela plåten och ta i sönder större bitar.

5Ställ in i ugnen på 150 grader och grädda i 20 minuter. Vänd runt i granolan efter halva tiden.

6Ta ut och låt allt svalna. Förvara i en glasburk.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.