Sockertjockens LCHF-granola

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En god LCHF-granola är inte så himla svårt att göra om man verkligen saknar att äta flingor eller müsli på morgonen. Det gäller dock att vara lite återhållsam med att äta det för ofta, då från och nötter innehåller en hel del kolhydrater, men det är inte så mycket man behöver ha per portion.

Beställ ingredienser online till bra priser och fraktfritt:

- Mandel (ekologiska)
- Hasselnötter (ekologiska)
- Valnötter (ekologiska)
- Sesamfrön (ekologiska)
- Pumpafrön (ekologiska)
- Mandelmjöl (ekologiskt)
- Kanel (ekologisk)
- Kokosolja (olika varianter)
- Kokoschips (ekologiska)

Vilka frön och vilka nötter du vill använda är helt upp till dig själv. Gör en Granola som du tycker är god helt enkelt.

Recept och bild: Sockertjocken

DelaSparaDelaBigOven

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 3 dl Nötter (blandade)
 1 dl Frön (blandade)
 1 dl Kokoschips
 2 tsk Kanel (malen)
 1 krm Kardemumma (malen)
 1 st Äggvita
 1 msk Kokosolja

1

Hacka nötterna grovt och blanda ihop dem med alla de torra ingredienserna.

3

Vispa äggvitan tills den är riktigt fluffig. Liknande maräng.

5

Blanda ihop äggvitan med de torra ingredienserna och blanda ner kokosoljan i allt. Blanda väl.

7

Lägg ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper på. Fördela det över hela plåten och ta i sönder större bitar.

9

Ställ in i ugnen på 150 grader och grädda i 20 minuter. Vänd runt i granolan efter halva tiden.

11

Ta ut och låt allt svalna. Förvara i en glasburk.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 dl Nötter (blandade)
 1 dl Frön (blandade)
 1 dl Kokoschips
 2 tsk Kanel (malen)
 1 krm Kardemumma (malen)
 1 st Äggvita
 1 msk Kokosolja

Instruktioner

1

Hacka nötterna grovt och blanda ihop dem med alla de torra ingredienserna.

3

Vispa äggvitan tills den är riktigt fluffig. Liknande maräng.

5

Blanda ihop äggvitan med de torra ingredienserna och blanda ner kokosoljan i allt. Blanda väl.

7

Lägg ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper på. Fördela det över hela plåten och ta i sönder större bitar.

9

Ställ in i ugnen på 150 grader och grädda i 20 minuter. Vänd runt i granolan efter halva tiden.

11

Ta ut och låt allt svalna. Förvara i en glasburk.

Sockertjockens LCHF-granola

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.