Solfröotto

Solfröotto 1SkapareAmonazon
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Solfröotto är en risotto med solrosfrön istället för ris.
Både jag och familjen tycker det här var både spännande och gott.
Man kan naturligtvis skippa både den friterade ramslöken och sparrisen och servera solfröotton som tillbehör till vilket protein som helst.

Receptet hittades på Alltomat.se och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

DelaTweetSparaDelaBigOven

Solfröotto - lchf

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning35 minTotalt1 tim 5 min

Ingredienser

Fritering
 12 små ramslöksblad
 5 dl rapsolja
Solfröotto
 8 små ramslöksblad
 5 dl vatten
 1 hönsbuljongtärning
 2 schalottenlökar
 2 msk smör
 4 dl solrosfrön
 1 dl torrt vitt vin
 25 g riven parmesan
 500 g grön sparris
 1 krm nymald svartpeppar
Garnering
 25 g riven parmesan

Gör så här:

Fritering
1

Hetta upp oljan till 180°.

2

Fritera 12 ramslöksblad och låt rinna av på hushållspapper.

Solfröotto
3

Hacka 8 ramslöksblad.

4

Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka löken.

5

Fräs löken i smör ca 2 min.

6

Tillsätt solrosfröna och fräs ytterligare 1 minut.

7

Häll på vinet och låt det koka in.

8

Späd med buljongen i omgångar under omrörning.

9

Koka utan lock ca 30 min.

10

Blanda ned parmesan och hackade ramslöksblad i risotton.

Sparris
11

Skala sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 min.

12

Låt den rinna av.

Servera
13

Servera fröotton rykande varm, toppad med parmesan och friterad ramslök tillsammans med sparrisen.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Fritering
 12 små ramslöksblad
 5 dl rapsolja
Solfröotto
 8 små ramslöksblad
 5 dl vatten
 1 hönsbuljongtärning
 2 schalottenlökar
 2 msk smör
 4 dl solrosfrön
 1 dl torrt vitt vin
 25 g riven parmesan
 500 g grön sparris
 1 krm nymald svartpeppar
Garnering
 25 g riven parmesan

Instruktioner

Fritering
1

Hetta upp oljan till 180°.

2

Fritera 12 ramslöksblad och låt rinna av på hushållspapper.

Solfröotto
3

Hacka 8 ramslöksblad.

4

Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka löken.

5

Fräs löken i smör ca 2 min.

6

Tillsätt solrosfröna och fräs ytterligare 1 minut.

7

Häll på vinet och låt det koka in.

8

Späd med buljongen i omgångar under omrörning.

9

Koka utan lock ca 30 min.

10

Blanda ned parmesan och hackade ramslöksblad i risotton.

Sparris
11

Skala sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 min.

12

Låt den rinna av.

Servera
13

Servera fröotton rykande varm, toppad med parmesan och friterad ramslök tillsammans med sparrisen.

Solfröotto

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *