Solrosfrökex

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Solrosfrökex

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 2 1/2 dl Solrosfrön
 1 1/4 dl Färsk parmesan (riven)
 5 msk Vatten

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 160 grader.

3

Kör solroskärnorna och osten i en matberedare tills du har ett fint mjöl.

5

Tillsätt vattnet och kör på pulsering tills du har en jämn och fin deg. Den skall vara något kladdig.

7

Lägg upp degen på ett bakplåtspapper och placera ett annat bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut eller tryck ut den med händerna så tunt du bara kan utan att det blir några hål i den. Ju tunnare desto bättre.

9

Ta bort det översta bakplåtspappret och skär upp rutor i degen. Använd en kniv eller en pizzaskärare. Om du vill kan du trycka ner lite solroskärnor i varje kex för att få lite tuggmotstånd.

11

Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills de har fått en jämn och fin färg.

13

Ta ut dem och ta bort dem från bakplåtspappret. Bryt isär dem och låt svalna på galler. Förvara i en tättslutande burk.

Beskrivning - Information

Kex är något som jag kan sakna lite då och då. Dels för att ta till en kopp te, men även till ostbrickan.

Här är ett recept på solrosfrökex som innehåller endast tre ingredienser. Otroligt lätt att baka.

Tänk på att detta är samma som med fröknäcket att det blir ganska så mycket kolhydrater, så inget man skall stoppa i sig i mängder av. Solrosfrön ligger på 20g kh/100 g, så det är en hel del. Men, något litet kex ibland är inte hela världen.

Recept och bild: KetoAdapted

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 1/2 dl Solrosfrön
 1 1/4 dl Färsk parmesan (riven)
 5 msk Vatten

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 160 grader.

3

Kör solroskärnorna och osten i en matberedare tills du har ett fint mjöl.

5

Tillsätt vattnet och kör på pulsering tills du har en jämn och fin deg. Den skall vara något kladdig.

7

Lägg upp degen på ett bakplåtspapper och placera ett annat bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut eller tryck ut den med händerna så tunt du bara kan utan att det blir några hål i den. Ju tunnare desto bättre.

9

Ta bort det översta bakplåtspappret och skär upp rutor i degen. Använd en kniv eller en pizzaskärare. Om du vill kan du trycka ner lite solroskärnor i varje kex för att få lite tuggmotstånd.

11

Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills de har fått en jämn och fin färg.

13

Ta ut dem och ta bort dem från bakplåtspappret. Bryt isär dem och låt svalna på galler. Förvara i en tättslutande burk.

Solrosfrökex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *