Solrosfrökex

Av LCHF-arkivet  ,   

april 18, 2017

Kex är något som jag kan sakna lite då och då. Dels för att ta till en kopp te, men även till ostbrickan.

Här är ett recept på solrosfrökex som innehåller endast tre ingredienser. Otroligt lätt att baka.

Tänk på att detta är samma som med fröknäcket att det blir ganska så mycket kolhydrater, så inget man skall stoppa i sig i mängder av. Solrosfrön ligger på 20g kh/100 g, så det är en hel del. Men, något litet kex ibland är inte hela världen.

Recept och bild: KetoAdapted

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

2 1/2 dl Solrosfrön

1 1/4 dl Färsk parmesan (riven)

5 msk Vatten

Instruktioner

1Sätt ugnen på 160 grader.

2Kör solroskärnorna och osten i en matberedare tills du har ett fint mjöl.

3Tillsätt vattnet och kör på pulsering tills du har en jämn och fin deg. Den skall vara något kladdig.

4Lägg upp degen på ett bakplåtspapper och placera ett annat bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut eller tryck ut den med händerna så tunt du bara kan utan att det blir några hål i den. Ju tunnare desto bättre.

5Ta bort det översta bakplåtspappret och skär upp rutor i degen. Använd en kniv eller en pizzaskärare. Om du vill kan du trycka ner lite solroskärnor i varje kex för att få lite tuggmotstånd.

6Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills de har fått en jämn och fin färg.

7Ta ut dem och ta bort dem från bakplåtspappret. Bryt isär dem och låt svalna på galler. Förvara i en tättslutande burk.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.