Sparris – Sous vide

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Sparris – Sous vide

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning12 minTotalt17 min

Ingredienser

 1 bunte sparris
 50 g Smör
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Bryt av sparrisen med händerna. Den går av där den börjar bli "träig", alternativ så skär du av cirka 5 cm i botten för att bli av med det träiga.

2

Lägg sparrisen i en vakuumpåse. Försök att hålla samma tjocklek i varje påse. Det skiljer nämligen lite i tillagningstid.
Lägg i en klick smör, pressad citron och salt.
Vakuumförpacka det hela.

3

Värm upp din cirkulator i ett kärl med vatten stor nog så sparrisen får plats. 85 grader gäller!

4

Lägg i sparrisen och ställ in cirkulatorn på 12-15 minuter beroende på tjockleken på sparrisen.

5

Öppna påsen och servera direkt.

Beskrivning - Information

Kokt sparris är det nog många som har ätit och tycker om, men att köra sparris sous vide, det tar det hela till en helt annan dimension.
Det kräver ju lite utrustning, men oj vad det är värt det.

Sous vide innebär ju att tillaga något under vakuum och till det så använder man sig av en sous vide cirkulator, alternativt en ugn som har sous vide funktion.
Dock så är det billigaste att ha en cirkulator.

Fördelarna med sous vide är många. Man har en otroligt kontrollerad temperatur, vilket gör att du kan få kött och fisk helt perfekt tillagat.
Det blir otroligt mört när man tillagar kött, vilket beror på att det är en slags slow cooking, där man lagar maten på lågtemp i lång tid.
I och med att man tillagar det vakuumförpackat så kommer aldrig vattnet i kontakt med det man tillagar, vilket gör att man bibehåller alla smakämnen, näringsämnen med mera. Mer smakrik mat helt enkelt!

Just sparris tar inte mycket mer än 12-15 minuter att tillaga och det blir så galet gott!

Sous vide cirkulator

Det finns många olika varianter på cirkulatorer. Själv så använder jag en från Anova och måste ju säga att den är fantastiskt bra. Men, om du bara vill testa på det här med sous vide så finns det billigare varianter. Här har du två exempel (adlinks):

- Anova Precision Cooker - Troligtvis den absolut mest köpta staven av alla.
- Champion - En riktigt bra instegsmodell

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 1 bunte sparris
 50 g Smör
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Bryt av sparrisen med händerna. Den går av där den börjar bli "träig", alternativ så skär du av cirka 5 cm i botten för att bli av med det träiga.

2

Lägg sparrisen i en vakuumpåse. Försök att hålla samma tjocklek i varje påse. Det skiljer nämligen lite i tillagningstid.
Lägg i en klick smör, pressad citron och salt.
Vakuumförpacka det hela.

3

Värm upp din cirkulator i ett kärl med vatten stor nog så sparrisen får plats. 85 grader gäller!

4

Lägg i sparrisen och ställ in cirkulatorn på 12-15 minuter beroende på tjockleken på sparrisen.

5

Öppna påsen och servera direkt.

Sparris – Sous vide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *