Spenatsoppa med ägg

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En spenatsoppa är något som går otroligt snabbt att göra, och det är dessutom väldigt gott!

Några kokta ägghalvor i soppan gör den mer matig och mättande.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 400 g Spenat
 50 g Lök (gul)
 2 st Vitlöksklyftor
 3 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 3 dl Vatten
 1 knivsudd Muskot (Malen)
 30 g Smör
 4 Ägg (kokta)

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.

3

Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.

5

Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.

7

Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.

9

Servera med några ägghalvor

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Spenat
 50 g Lök (gul)
 2 st Vitlöksklyftor
 3 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 3 dl Vatten
 1 knivsudd Muskot (Malen)
 30 g Smör
 4 Ägg (kokta)

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.

3

Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.

5

Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.

7

Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.

9

Servera med några ägghalvor

Spenatsoppa med ägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *