Spenatsoppa med ägg

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Spenatsoppa med ägg

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 400 g Spenat
 50 g Lök (gul)
 2 st Vitlöksklyftor
 1 dl Creme Fraiche
 3 dl Vatten
 1 knivsudd Muskot (Malen)
 30 g Smör
 4 Ägg (kokta)

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.

2

Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.

3

Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.

4

Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.

5

Servera med några ägghalvor

Beskrivning - Information

En spenatsoppa är något som går otroligt snabbt att göra, och det är dessutom väldigt gott!

Några kokta ägghalvor i soppan gör den mer matig och mättande.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Spenat
 50 g Lök (gul)
 2 st Vitlöksklyftor
 1 dl Creme Fraiche
 3 dl Vatten
 1 knivsudd Muskot (Malen)
 30 g Smör
 4 Ägg (kokta)

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör.

2

Slå på vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen.

3

Låt det hela koka upp och puttra några minuter. Blanda ner crème fraichen och krydda med lite muskot och några varv på pepparkvarnen.

4

Kör soppan i en mixer så att den blir lite mer slät. Smaka av med salt.

5

Servera med några ägghalvor

Spenatsoppa med ägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *