
Beskrivning - Information
Spenatsoppa är otroligt gott och enkelt att göra. För att få den lite mer matig så är lite knaperstekt bacon och några ägghalvor är helt perfekt att slänga i.
Den här soppan svänger du ihop i ett nafs och den mättar gott.
Receptet är för 2 rejäla portioner, eller 3-4 normala portioner.
Recept och bild: Peggy
Ingredienser
Gör så här:
Koka äggen till den konsistens du önskar. Skala och ställ åt sidan.
Strimla baconet och knaperstekt det. Ställ åt sidan under tiden du gör soppan.
Färs spenaten i smöret så den tinar helt.
Mixa eller finhacka lök och vitlök. Blanda ihop med spenaten och låt den fräsa med några minuter.
Slå på vatten och buljong och koka upp. Låt allt småputtra i cirka 10 minuter.
Krydda med muskotnöt och tillsätt grädde och färskost.
Låt puttra några minuter till.
Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med lite bacon och ett par ägghalvor.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Koka äggen till den konsistens du önskar. Skala och ställ åt sidan.
Strimla baconet och knaperstekt det. Ställ åt sidan under tiden du gör soppan.
Färs spenaten i smöret så den tinar helt.
Mixa eller finhacka lök och vitlök. Blanda ihop med spenaten och låt den fräsa med några minuter.
Slå på vatten och buljong och koka upp. Låt allt småputtra i cirka 10 minuter.
Krydda med muskotnöt och tillsätt grädde och färskost.
Låt puttra några minuter till.
Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med lite bacon och ett par ägghalvor.
Mycket god o mättande soppa. Vi la i lite champinjoner