Stekt fläsk med löksås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Stekt fläsk med löksås

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

Fläsket
 600 g Rimmat sidfläsk
Löksåsen
 200 g Lök (gul)
 50 g Smör
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Gör så här:

Löksåsen
1

Hacka löken fint och fräs den i smöret. Den skall in få färg utan bara bli mjuk.

2

Slå på grädden och lägg i buljongen, peppra lite.Låt koka upp och sedan stå och reducera tills såsen har rätt konsistens. För att snabba på det hela kan du göra såsen i en stekpanna av djupare modell.

Fläsket
3

Knaperstek fläsket i en het stekpanna. Du kan med fördel ha lite smör i pannan, det ger en fin smak.

4

Smaka av såsen och om det fattas salt kan du hälla i lite av stekfettet i såsen. Tänk på att det kan vara väldigt salt, så häll lite åt gången.

Beskrivning - Information

Vanlig hederlig husmanskost är så galet gott och att äta stekt fläsk med löksås, det kan man göra även om man äter LCHF.

Här har du ett gott och enkelt LCHF-recept på just stekt fläsk med löksås.

Jag personligen behöver inte något annat till men saknar du potatisen så kan du testa att koka lite blomkål till.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Fläsket
 600 g Rimmat sidfläsk
Löksåsen
 200 g Lök (gul)
 50 g Smör
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

Löksåsen
1

Hacka löken fint och fräs den i smöret. Den skall in få färg utan bara bli mjuk.

2

Slå på grädden och lägg i buljongen, peppra lite.Låt koka upp och sedan stå och reducera tills såsen har rätt konsistens. För att snabba på det hela kan du göra såsen i en stekpanna av djupare modell.

Fläsket
3

Knaperstek fläsket i en het stekpanna. Du kan med fördel ha lite smör i pannan, det ger en fin smak.

4

Smaka av såsen och om det fattas salt kan du hälla i lite av stekfettet i såsen. Tänk på att det kan vara väldigt salt, så häll lite åt gången.

Stekt fläsk med löksås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *