Stir fry nudlar med Biff & Savoykål

cooked_user_8139SkapareLinnea Berggren
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Stir fry är en kinesisk matlagningsteknik, som betyder att man snabbsteker mat i mindre bitar på en hög värme, under kort tid och ofta tillsätter vätska emot slutet. Denna stir fry är väldigt enkel, smakrik och mättande. Denna rätt kan man variera på både köttet och grönsaker efter smak. Savoykålen kan man gärna byta ut mot kinakål, romansallad eller pak choi.

Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Stir fry nudlar med Biff & Savoykål

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 1 msk Oxfond
 1 msk Sesamolja
 3 msk Sesamfrön
 1 msk Chiliolja
 3 st Savoykåls blad
 ½ st Zucchini
 ½ st Spetspaprika
 300 g Flankstek (eller mör biff)
 1 tsk Soja
 3 msk Rapsolja (till stekning)
 3 msk Smör (till stekning)
 1 dl Vatten

Gör så här:

1

Förberedning, börja med att skära alla grönsaker till mindre bitar. Skölj av sjögräsnudlarna noga under kallvatten. Salta och peppra köttet.

2

Sätt två stekpannor på hög värme med smör i ena och rapsoljan i andra. När stekpannorna är varma lägger man köttet i den med smör, stek köttet i 3-4 minuter på varje sida.

3

I stekpannan med rapsolja tillsätter man alla grönsaker, rör hela tiden. Tillsätt oxfonden, chilioljan, sesamoljan och vattnet. Direkt efter tillsätter man sjögräsnudlarna. Rör hela tiden så nudlarna suger upp vätskan medans den reduceras.

4

När vätskan reducerats är wooken klar, toppa den med sesamfröna. Skär upp biffen. Avnjuts direkt.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 msk Oxfond
 1 msk Sesamolja
 3 msk Sesamfrön
 1 msk Chiliolja
 3 st Savoykåls blad
 ½ st Zucchini
 ½ st Spetspaprika
 300 g Flankstek (eller mör biff)
 1 tsk Soja
 3 msk Rapsolja (till stekning)
 3 msk Smör (till stekning)
 1 dl Vatten

Instruktioner

1

Förberedning, börja med att skära alla grönsaker till mindre bitar. Skölj av sjögräsnudlarna noga under kallvatten. Salta och peppra köttet.

2

Sätt två stekpannor på hög värme med smör i ena och rapsoljan i andra. När stekpannorna är varma lägger man köttet i den med smör, stek köttet i 3-4 minuter på varje sida.

3

I stekpannan med rapsolja tillsätter man alla grönsaker, rör hela tiden. Tillsätt oxfonden, chilioljan, sesamoljan och vattnet. Direkt efter tillsätter man sjögräsnudlarna. Rör hela tiden så nudlarna suger upp vätskan medans den reduceras.

4

När vätskan reducerats är wooken klar, toppa den med sesamfröna. Skär upp biffen. Avnjuts direkt.

Stir fry nudlar med Biff & Savoykål

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet