Stompad blomkål med vitlök och parmesan

Av LCHF-arkivet  , ,   

november 22, 2016

Det här är ett recept på stompad blomkål med vitlök och parmesan som är ett underbart gott tillbehör att ha till det mesta egentligen, men varför inte ha det till en god grillad köttbit?

Beställ ingredienser online, fraktfritt!
- Olivolja (ekologisk)
- Örtsalt (ekologiskt)

Variera smakerna lite med olika örter eller ha med lite chili flakes för att ge en liten hetta. Variationerna är många.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

400 g Blomkål

40 g Purjolök

20 g Vitlök

70 g Smör

50 g Parmesan (färsk)

2 msk Persilja (hackad)

1 msk Örtsalt

2 mskOlivolja

Instruktioner

1Skär blomkålen i lika stora buketter. De kan vara relativt stora. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem tills det att de nästan är genomkokta, det skall finnas lite kärna kvar.

2Under tiden som du kokar blomkålen river du osten, hackar vitlöken, purjolöken och persiljan.:15990i

3Häll av vattnet från blomkålen och ställ kastrullen på plattan igen och låt vattnet ånga av så att blomkålen är så torr som möjligt. Tillsätt sedan smöret och blanda runt så att det får smälta.:15991i

4Blanda ner ost, persilja, purjolök och vitlök. Krydda med svartpeppar och örtsalt. Blanda runt ordentligt.:15992i

5Häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper och ta en gaffel och mosa till buketterna lite. Det är ganska så gott om det är ganska så stora bitar kvar ändå. Ringla lite olivolja över det hela och ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter, tills det har fått fin färg.:15993

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.