Stompad blomkål med vitlök och parmesan

Stompad blomkål med vitlök och parmesan 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett recept på stompad blomkål med vitlök och parmesan som är ett underbart gott tillbehör att ha till det mesta egentligen, men varför inte ha det till en god grillad köttbit?

Beställ ingredienser online, fraktfritt!
- Olivolja (ekologisk)
- Örtsalt (ekologiskt)

Variera smakerna lite med olika örter eller ha med lite chili flakes för att ge en liten hetta. Variationerna är många.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Stompad blomkål - LCHF

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 400 g Blomkål
 40 g Purjolök
 20 g Vitlök
 70 g Smör
 50 g Parmesan (färsk)
 2 msk Persilja (hackad)
 2 mskOlivolja

Gör så här:

1

Skär blomkålen i lika stora buketter. De kan vara relativt stora. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem tills det att de nästan är genomkokta, det skall finnas lite kärna kvar.

3

Under tiden som du kokar blomkålen river du osten, hackar vitlöken, purjolöken och persiljan.:15990i

5

Häll av vattnet från blomkålen och ställ kastrullen på plattan igen och låt vattnet ånga av så att blomkålen är så torr som möjligt. Tillsätt sedan smöret och blanda runt så att det får smälta.:15991i

7

Blanda ner ost, persilja, purjolök och vitlök. Krydda med svartpeppar och örtsalt. Blanda runt ordentligt.:15992i

9

Häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper och ta en gaffel och mosa till buketterna lite. Det är ganska så gott om det är ganska så stora bitar kvar ändå. Ringla lite olivolja över det hela och ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter, tills det har fått fin färg.:15993

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Blomkål
 40 g Purjolök
 20 g Vitlök
 70 g Smör
 50 g Parmesan (färsk)
 2 msk Persilja (hackad)
 2 mskOlivolja

Instruktioner

1

Skär blomkålen i lika stora buketter. De kan vara relativt stora. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem tills det att de nästan är genomkokta, det skall finnas lite kärna kvar.

3

Under tiden som du kokar blomkålen river du osten, hackar vitlöken, purjolöken och persiljan.:15990i

5

Häll av vattnet från blomkålen och ställ kastrullen på plattan igen och låt vattnet ånga av så att blomkålen är så torr som möjligt. Tillsätt sedan smöret och blanda runt så att det får smälta.:15991i

7

Blanda ner ost, persilja, purjolök och vitlök. Krydda med svartpeppar och örtsalt. Blanda runt ordentligt.:15992i

9

Häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper och ta en gaffel och mosa till buketterna lite. Det är ganska så gott om det är ganska så stora bitar kvar ändå. Ringla lite olivolja över det hela och ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter, tills det har fått fin färg.:15993

Stompad blomkål med vitlök och parmesan

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.