Hoppa till innehåll
Open navigation

Smashad blomkål med vitlök och parmesan

4,41 av 27 röster
Sparat av: st
Smashad blomkål med vitlök och parmesan

Det här är ett recept på smashad blomkål med vitlök och parmesan som är ett underbart gott tillbehör att ha till det mesta egentligen, men varför inte ha det till en god grillad köttbit?

Beställ ingredienser online, fraktfritt!
Olivolja (ekologisk)
Örtsalt (ekologiskt)

Variera smakerna lite med olika örter eller ha med lite chili flakes för att ge en liten hetta. Variationerna är många.

4,41 av 27 röster
Sparat av: st
Portioner: 2
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär blomkålen i lika stora buketter. De kan vara relativt stora. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem tills det att de nästan är genomkokta, det skall finnas lite kärna kvar.
  • Under tiden som du kokar blomkålen river du osten, hackar vitlöken, purjolöken och persiljan.
  • Häll av vattnet från blomkålen och ställ kastrullen på plattan igen och låt vattnet ånga av så att blomkålen är så torr som möjligt. Tillsätt sedan smöret och blanda runt så att det får smälta.
  • Blanda ner ost, persilja, purjolök och vitlök. Krydda med svartpeppar och örtsalt. Blanda runt ordentligt.
  • Häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper och ta en gaffel och mosa till buketterna lite. Det är ganska så gott om det är ganska så stora bitar kvar ändå. Ringla lite olivolja över det hela och ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter, tills det har fått fin färg.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg