Stora saftiga älgköttbullar i tomatsås

SkapareJohanSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Stora saftiga älgköttbullar i tomatsås

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Ingredienser

 1 kg Älgfärs
 3 st Ägg
 3 msk Creme fraiche
 2 msk Dijonsenap
 2 st Vitlöksklyftor
 1 st Gul lök
 1 st Fetaost
 5 msk Hackade oliver
 1 msk Timjan
 1 msk Rosmarin
 Persilja
 Salt och peppar
Tomatsås
 2 st Krossade tomater
 2 msk Tomatpuré
 1 st Lök
 2 st Vitlöksklyftor
 4 st Lagerblad
 500 g Creame fraiche
 1 msk Timjan
 1 st Hackade persilja
 1 st Köttbuljongtärning (eller egengjord fond)

Gör så här:

Köttbullarna
1

Blanda samman allt till köttbullarna och stek de i olivolja och en klick smör

Såsen
2

Stek löken, vitlöken och tomatpurén i olivolja.
Tillsätt krossade tomaterna och lagerblad. Låt koka typ 20 minuter. Tillsätt sedan grädden och kryddorna och koka till önskad konsistens. Häll över köttbullarna och låt de få värme i såsen.

Jag stekte vitkål till och serverade med en fetaostkräm till.

Beskrivning - Information

Stora saftiga köttbullar i tomatsås som inspirerats av Italien.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Älgfärs
 3 st Ägg
 3 msk Creme fraiche
 2 msk Dijonsenap
 2 st Vitlöksklyftor
 1 st Gul lök
 1 st Fetaost
 5 msk Hackade oliver
 1 msk Timjan
 1 msk Rosmarin
 Persilja
 Salt och peppar
Tomatsås
 2 st Krossade tomater
 2 msk Tomatpuré
 1 st Lök
 2 st Vitlöksklyftor
 4 st Lagerblad
 500 g Creame fraiche
 1 msk Timjan
 1 st Hackade persilja
 1 st Köttbuljongtärning (eller egengjord fond)

Instruktioner

Köttbullarna
1

Blanda samman allt till köttbullarna och stek de i olivolja och en klick smör

Såsen
2

Stek löken, vitlöken och tomatpurén i olivolja.
Tillsätt krossade tomaterna och lagerblad. Låt koka typ 20 minuter. Tillsätt sedan grädden och kryddorna och koka till önskad konsistens. Häll över köttbullarna och låt de få värme i såsen.

Jag stekte vitkål till och serverade med en fetaostkräm till.

Stora saftiga älgköttbullar i tomatsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *