Supergod chokladmousse

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Supergod chokladmousse

Kategori

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 180 g Sockerfri mörk chokladEller annan mörk choklad (minst 70%)
 20 g Smör
 2 msk Starkt kaffe
 1 msk Sukrin goldEller annan sötning
 3 deciliter Grädde
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 Ägg
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Smält choklad och smör i mikron eller i ett vattenbad. Om du använder mikron, så kör i omgångar och rör om mellan gångerna.
När det har smält, häll i kaffet och blanda ihop. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

2

Vispa grädde, sukrin och vaniljpulver.
Inte för hårt vispat utan det ska precis bli lite toppar på grädden.

3

Separera äggen och blanda ner gulorna i grädden.

4

Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett fast marängskum.

5

Vänd ner 1/3 av grädden i chokladen. OBS, vänd ner, inte röra.
Vänd sedan ner chokladen i resten av grädden.
Sist så vänder du ner äggvitorna i chokladblandningen.

6

Portionera upp i passliga formar och ställ in i frysen i cirka 30 minuter. Har du gott om tid innan den ska ätas så kan du absolut ställa in den i kylen istället, men det tar lite längre tid för den att sätta sig då.
Om du ställer den i frysen, så kan du efter 30 minuter ställa den och förvara den i kylen.

7

Ta ut och pudra kakao över. Det är något man inte bör skippa även om man kan göra det, för det sätter en väldigt fin smak.
Vill du kan du toppa med lite vispad grädde och några bär.

Supergod chokladmousse

Beskrivning - Information

Det här är en supergod och lätt chokladmousse som tar cirka 20 minuter att förbereda och sedan så behöver den lite tid för att stelna och sätta sig, vilket man lätt minskar tiden på genom att ställa in de i frysen i cirka 30 minuter.

Om man vill få till en nyans till i smaken, så kan du tillsätta t ex en msk rom, whiskey eller annan sprit. Dock så tycker jag inte att man behöver det då smaken på den är god nog som den är.

Receptinspiration: Baker vs runner

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 180 g Sockerfri mörk chokladEller annan mörk choklad (minst 70%)
 20 g Smör
 2 msk Starkt kaffe
 1 msk Sukrin goldEller annan sötning
 3 deciliter Grädde
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 Ägg
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Smält choklad och smör i mikron eller i ett vattenbad. Om du använder mikron, så kör i omgångar och rör om mellan gångerna.
När det har smält, häll i kaffet och blanda ihop. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

2

Vispa grädde, sukrin och vaniljpulver.
Inte för hårt vispat utan det ska precis bli lite toppar på grädden.

3

Separera äggen och blanda ner gulorna i grädden.

4

Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett fast marängskum.

5

Vänd ner 1/3 av grädden i chokladen. OBS, vänd ner, inte röra.
Vänd sedan ner chokladen i resten av grädden.
Sist så vänder du ner äggvitorna i chokladblandningen.

6

Portionera upp i passliga formar och ställ in i frysen i cirka 30 minuter. Har du gott om tid innan den ska ätas så kan du absolut ställa in den i kylen istället, men det tar lite längre tid för den att sätta sig då.
Om du ställer den i frysen, så kan du efter 30 minuter ställa den och förvara den i kylen.

7

Ta ut och pudra kakao över. Det är något man inte bör skippa även om man kan göra det, för det sätter en väldigt fin smak.
Vill du kan du toppa med lite vispad grädde och några bär.

Supergod chokladmousse

Supergod chokladmousse

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *