Supergod chokladmousse

Supergod chokladmousse 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en supergod och lätt chokladmousse som tar cirka 20 minuter att förbereda och sedan så behöver den lite tid för att stelna och sätta sig, vilket man lätt minskar tiden på genom att ställa in de i frysen i cirka 30 minuter.

Om man vill få till en nyans till i smaken, så kan du tillsätta t ex en msk rom, whiskey eller annan sprit. Dock så tycker jag inte att man behöver det då smaken på den är god nog som den är.

Receptinspiration: Baker vs runner

DelaTweetSparaDelaBigOven

Supergod chokladmousse

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 180 g Sockerfri mörk chokladEller annan mörk choklad (minst 70%)
 20 g Smör
 2 msk Starkt kaffe
 1 msk Sukrin goldEller annan sötning
 3 deciliter Grädde
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 Ägg
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Smält choklad och smör i mikron eller i ett vattenbad. Om du använder mikron, så kör i omgångar och rör om mellan gångerna.
När det har smält, häll i kaffet och blanda ihop. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

2

Vispa grädde, sukrin och vaniljpulver.
Inte för hårt vispat utan det ska precis bli lite toppar på grädden.

3

Separera äggen och blanda ner gulorna i grädden.

4

Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett fast marängskum.

5

Vänd ner 1/3 av grädden i chokladen. OBS, vänd ner, inte röra.
Vänd sedan ner chokladen i resten av grädden.
Sist så vänder du ner äggvitorna i chokladblandningen.

6

Portionera upp i passliga formar och ställ in i frysen i cirka 30 minuter. Har du gott om tid innan den ska ätas så kan du absolut ställa in den i kylen istället, men det tar lite längre tid för den att sätta sig då.
Om du ställer den i frysen, så kan du efter 30 minuter ställa den och förvara den i kylen.

7

Ta ut och pudra kakao över. Det är något man inte bör skippa även om man kan göra det, för det sätter en väldigt fin smak.
Vill du kan du toppa med lite vispad grädde och några bär.

Supergod chokladmousse

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 180 g Sockerfri mörk chokladEller annan mörk choklad (minst 70%)
 20 g Smör
 2 msk Starkt kaffe
 1 msk Sukrin goldEller annan sötning
 3 deciliter Grädde
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 Ägg
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Smält choklad och smör i mikron eller i ett vattenbad. Om du använder mikron, så kör i omgångar och rör om mellan gångerna.
När det har smält, häll i kaffet och blanda ihop. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

2

Vispa grädde, sukrin och vaniljpulver.
Inte för hårt vispat utan det ska precis bli lite toppar på grädden.

3

Separera äggen och blanda ner gulorna i grädden.

4

Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett fast marängskum.

5

Vänd ner 1/3 av grädden i chokladen. OBS, vänd ner, inte röra.
Vänd sedan ner chokladen i resten av grädden.
Sist så vänder du ner äggvitorna i chokladblandningen.

6

Portionera upp i passliga formar och ställ in i frysen i cirka 30 minuter. Har du gott om tid innan den ska ätas så kan du absolut ställa in den i kylen istället, men det tar lite längre tid för den att sätta sig då.
Om du ställer den i frysen, så kan du efter 30 minuter ställa den och förvara den i kylen.

7

Ta ut och pudra kakao över. Det är något man inte bör skippa även om man kan göra det, för det sätter en väldigt fin smak.
Vill du kan du toppa med lite vispad grädde och några bär.

Supergod chokladmousse

Supergod chokladmousse

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet