Superlätt Ketobröd

SkapareCamillaHenriksen
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är det absolut bästa ketobrödet jag har provat, äggsmaken är minimal vilket ofta kan vara ett problem med bröd utan kolhydrater.
Det är superenkelt att göra och du kan variera basreceptet med precis vilka smaksättningar du vill. Gör det till ett nötbröd med dina favoritnötter eller smaksätt med saffran för ett perfekt saffransbröd under julen.

En skiva bröd innehåller 150 kalorier, 1g kolhydrater, 14g fett och 6g protein.
 
Besök mig på https://www.instagram.com/swedishketo/ för mer inspiration.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd12 Portioner
Förberedelse5 minTillagning40 minTotalt45 min

bas
 4 ägg
 1/2 tsk salt
smaksättning
 Basilika
 Soltorkade tomater

1

Sätt ugnen på 150°C

2

Blanda alla torra ingredienser i en skål

3

Vispa äggen med en elvisp tills de blir vita och fluffiga. Det ska bildas små toppar i smeten när du lyfter upp vispen. Ju fluffigare äggen blir desto saftigare blir brödet. Det brukar ta exakt 12 minuter på maxspeed.

4

Vänd ned in de torra ingredienserna i äggen lite i taget. Jag brukar ta en slev och hälla på ett par slevar och vänder ned och därefter fylla på med lite till tills allt är blandat. Viktigt att vända ned mjölet försiktigt för att behålla så mycket luft som möjligt i äggen för att brödet ska bli luftigt.

5

Klä en avlång bröd form med bakplåtspapper och häll i brödsmeten.

6

Stick ned hackade soltorkade tomater och färsk basilika och sprinkla över havssalt och sesamfrön. och 5.

7

Baka i ugnen i 35-40 minuter och låt brödet svalna innan du skär upp det. ????✨

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

bas
 4 ägg
 1/2 tsk salt
smaksättning
 Basilika
 Soltorkade tomater

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150°C

2

Blanda alla torra ingredienser i en skål

3

Vispa äggen med en elvisp tills de blir vita och fluffiga. Det ska bildas små toppar i smeten när du lyfter upp vispen. Ju fluffigare äggen blir desto saftigare blir brödet. Det brukar ta exakt 12 minuter på maxspeed.

4

Vänd ned in de torra ingredienserna i äggen lite i taget. Jag brukar ta en slev och hälla på ett par slevar och vänder ned och därefter fylla på med lite till tills allt är blandat. Viktigt att vända ned mjölet försiktigt för att behålla så mycket luft som möjligt i äggen för att brödet ska bli luftigt.

5

Klä en avlång bröd form med bakplåtspapper och häll i brödsmeten.

6

Stick ned hackade soltorkade tomater och färsk basilika och sprinkla över havssalt och sesamfrön. och 5.

7

Baka i ugnen i 35-40 minuter och låt brödet svalna innan du skär upp det. ????✨

Superlätt Ketobröd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *