Superlätt Ketobröd

SkapareCamillaHenriksenSvårighetsgradLätt

4.1
(14)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Superlätt Ketobröd

Kategori

Mängd12 Portioner
Förberedelse5 minTillagning40 minTotalt45 min

Ingredienser

bas
 4 ägg
 1/2 tsk salt
smaksättning
 Basilika
 Soltorkade tomater

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150°C

2

Blanda alla torra ingredienser i en skål

3

Vispa äggen med en elvisp tills de blir vita och fluffiga. Det ska bildas små toppar i smeten när du lyfter upp vispen. Ju fluffigare äggen blir desto saftigare blir brödet. Det brukar ta exakt 12 minuter på maxspeed.

4

Vänd ned in de torra ingredienserna i äggen lite i taget. Jag brukar ta en slev och hälla på ett par slevar och vänder ned och därefter fylla på med lite till tills allt är blandat. Viktigt att vända ned mjölet försiktigt för att behålla så mycket luft som möjligt i äggen för att brödet ska bli luftigt.

5

Klä en avlång bröd form med bakplåtspapper och häll i brödsmeten.

6

Stick ned hackade soltorkade tomater och färsk basilika och sprinkla över havssalt och sesamfrön. och 5.

7

Baka i ugnen i 35-40 minuter och låt brödet svalna innan du skär upp det. ????✨

Beskrivning - Information

Det här är det absolut bästa ketobrödet jag har provat, äggsmaken är minimal vilket ofta kan vara ett problem med bröd utan kolhydrater.
Det är superenkelt att göra och du kan variera basreceptet med precis vilka smaksättningar du vill. Gör det till ett nötbröd med dina favoritnötter eller smaksätt med saffran för ett perfekt saffransbröd under julen.

En skiva bröd innehåller 150 kalorier, 1g kolhydrater, 14g fett och 6g protein.
 
Besök mig på https://www.instagram.com/swedishketo/ för mer inspiration.

Eller på  https://www.friendlyfat.co/

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 14

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

bas
 4 ägg
 1/2 tsk salt
smaksättning
 Basilika
 Soltorkade tomater

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150°C

2

Blanda alla torra ingredienser i en skål

3

Vispa äggen med en elvisp tills de blir vita och fluffiga. Det ska bildas små toppar i smeten när du lyfter upp vispen. Ju fluffigare äggen blir desto saftigare blir brödet. Det brukar ta exakt 12 minuter på maxspeed.

4

Vänd ned in de torra ingredienserna i äggen lite i taget. Jag brukar ta en slev och hälla på ett par slevar och vänder ned och därefter fylla på med lite till tills allt är blandat. Viktigt att vända ned mjölet försiktigt för att behålla så mycket luft som möjligt i äggen för att brödet ska bli luftigt.

5

Klä en avlång bröd form med bakplåtspapper och häll i brödsmeten.

6

Stick ned hackade soltorkade tomater och färsk basilika och sprinkla över havssalt och sesamfrön. och 5.

7

Baka i ugnen i 35-40 minuter och låt brödet svalna innan du skär upp det. ????✨

Superlätt Ketobröd

14 Comments

  1. Har precis börjat med KETO saknar bröd mellan varven. Det här receptet verkar jättesmasken och jag ska absolut pröva! =)

  2. Efter 7 veckor med ketokost var det en riktig höjdare att få en brödbit eller 3😅 Otroligt gott och enkelt…kommer vara en helgfavorit framöver👍🏻

  3. Hur får ni det här brödet luftigt? I andra försöket var jag försiktigare med att hälla i mjölet, men det blir ändå jätteplatt och tråkigt och går verkligen inte att hälla i formen utan det måste våldas ner med slev. Tack på förhand!

    1. Du bör inte hålla i mjölet utan sila det lite i taget för att undvika klumpar och blanda försiktigt med äggsmeten. Jag tog 4 stora ägg och 2dl havremjöl och 2dl mandelmjöl. Om du endast vill baka med mandelmjöl, ta lite mindre. Tror att 4,5 dl räcker. Lycka till?

    1. Hej! Vispa äggen lite längre och ta mindre, kanske bara 4dl mandelmjöl. Storleken på äggen avgör hur mycket mjöl som behövs. Smeten får inte vara torr. Det går bra att byta ut en del av mandelmjölet till havremjöl eller potatisfiber. Lycka till!

  4. Jag tillsatte 1 msk erythritol strö, en påse saffran, 1 tsk vaniljpulver och lite kanel som smaksättning istället. Mmm..

    1. Hej! Jag är ingen expert alls på det här, men jag kan föreställa mig att man kan separera vitan från gulorna och vispa vitorna så att de blir hårda, vilket sker när man kan vända bunken med äggvitorna upp och ner. Och sedan kan man alltså använda de i den smet man gör, samt senare, eller tidigare, tillsätta gulorna till det mjöl man använder. Vidare kan jag tänka mig att du kan ha i mjukost och även creme fraiche för att få en bättre konsistens, samt smör eller något bra fett som också brukar göra att bröd normalt inte blir så hårt. Ost innehåller också väldigt få kalorier, 1.4 kcal per 100 gram. Så om vill göra ett gott bröd till några tillfällen då och då, så kanske man kan göra den här typen av deg, som förmdligen kan användas både till frukostbröd eller formbröd, såväl som till pizza och hamburgerbröd. Kalorimängden är ju försumbar om man tar måttligt med mandelmjöl och blandar ut den med Fibrex eller Pofiber, som är fibrer från beta repsektiv potatis med få kolhydrater per gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *