Utskriftsalternativ:

Superlätt Ketobröd

Mängd12 PortionerFörberedelse5 minTillagning40 minTotalt45 min

Det här är det absolut bästa ketobrödet jag har provat, äggsmaken är minimal vilket ofta kan vara ett problem med bröd utan kolhydrater.
Det är superenkelt att göra och du kan variera basreceptet med precis vilka smaksättningar du vill. Gör det till ett nötbröd med dina favoritnötter eller smaksätt med saffran för ett perfekt saffransbröd under julen.

En skiva bröd innehåller 150 kalorier, 1g kolhydrater, 14g fett och 6g protein.
 
Besök mig på https://www.instagram.com/swedishketo/ för mer inspiration.

bas
 4 ägg
 4,8 dl mandelmjöl
 1 tsk bakpulver
 1/2 tsk salt
smaksättning
 Basilika
 Soltorkade tomater
 Sesamfrön
1

Sätt ugnen på 150°C

2

Blanda alla torra ingredienser i en skål

3

Vispa äggen med en elvisp tills de blir vita och fluffiga. Det ska bildas små toppar i smeten när du lyfter upp vispen. Ju fluffigare äggen blir desto saftigare blir brödet. Det brukar ta exakt 12 minuter på maxspeed.

4

Vänd ned in de torra ingredienserna i äggen lite i taget. Jag brukar ta en slev och hälla på ett par slevar och vänder ned och därefter fylla på med lite till tills allt är blandat. Viktigt att vända ned mjölet försiktigt för att behålla så mycket luft som möjligt i äggen för att brödet ska bli luftigt.

5

Klä en avlång bröd form med bakplåtspapper och häll i brödsmeten.

6

Stick ned hackade soltorkade tomater och färsk basilika och sprinkla över havssalt och sesamfrön. och 5.

7

Baka i ugnen i 35-40 minuter och låt brödet svalna innan du skär upp det. ????✨

Nutrition Facts

Portioner 12