Susannes tunnbröd

SkapareSusanne LindstromSvårighetsgradLätt

4.5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Susannes tunnbröd

Kategori

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Ingredienser

 1,5 tsk vardera av salt, anis och fänkål
 4 msk chiafrön
 4 dl vatten
 1/2 dl olja

Gör så här:

1

Blötlägg chiafrön i 2 dl vatten i 10 minuter. Om de är väldigt geléeiga, mixa med resten av vattnet innan allt blandas noga. Låt stå 10 minuter. dela i 10 delar som kavlas tunt. Grädda i torr stekpanna på medelvärme, tills de fått färg på båda sidor.

2

Ät och njut! 🙂

3

Hela satsen innehåller 15 g kolhydrater så ca 1,5 g kolhydrater/tunnbröd.

Beskrivning - Information

Ett recept på tunnbröd som experimenterats fram av Susanne. Funkar för dig som äter LCHF och Paleo.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,5 tsk vardera av salt, anis och fänkål
 4 msk chiafrön
 4 dl vatten
 1/2 dl olja

Instruktioner

1

Blötlägg chiafrön i 2 dl vatten i 10 minuter. Om de är väldigt geléeiga, mixa med resten av vattnet innan allt blandas noga. Låt stå 10 minuter. dela i 10 delar som kavlas tunt. Grädda i torr stekpanna på medelvärme, tills de fått färg på båda sidor.

2

Ät och njut! 🙂

3

Hela satsen innehåller 15 g kolhydrater så ca 1,5 g kolhydrater/tunnbröd.

Susannes tunnbröd

11 Comments

  1. Är 4 dl vatten både till att blötlägga chiafröerna och ha i receptet. Eller är det 4 dl utöver det du använder till fröerna?

  2. Som det står i beskrivningen så blötlägger jag dem i 2 dl vatten, sen mixar med resten av vattnet. Totalt 4 dl alltså. 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *