Susannes tunnbröd

SkapareSusanne LindstromSvårighetsgradLätt

4.7
(6)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Susannes tunnbröd

Kategori

Beskrivning - Information

Ett recept på tunnbröd som experimenterats fram av Susanne. Funkar för dig som äter LCHF och Paleo.

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Ingredienser

 1,5 tsk vardera av salt, anis och fänkål
 4 msk chiafrön
 4 dl vatten
 1/2 dl olja

Gör så här:

1

Blötlägg chiafrön i 2 dl vatten i 10 minuter. Om de är väldigt geléeiga, mixa med resten av vattnet innan allt blandas noga. Låt stå 10 minuter. dela i 10 delar som kavlas tunt. Grädda i torr stekpanna på medelvärme, tills de fått färg på båda sidor.

2

Ät och njut! 🙂

3

Hela satsen innehåller 15 g kolhydrater så ca 1,5 g kolhydrater/tunnbröd.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,5 tsk vardera av salt, anis och fänkål
 4 msk chiafrön
 4 dl vatten
 1/2 dl olja

Instruktioner

1

Blötlägg chiafrön i 2 dl vatten i 10 minuter. Om de är väldigt geléeiga, mixa med resten av vattnet innan allt blandas noga. Låt stå 10 minuter. dela i 10 delar som kavlas tunt. Grädda i torr stekpanna på medelvärme, tills de fått färg på båda sidor.

2

Ät och njut! 🙂

3

Hela satsen innehåller 15 g kolhydrater så ca 1,5 g kolhydrater/tunnbröd.

Susannes tunnbröd

21 Comments

  1. Är 4 dl vatten både till att blötlägga chiafröerna och ha i receptet. Eller är det 4 dl utöver det du använder till fröerna?

  2. Som det står i beskrivningen så blötlägger jag dem i 2 dl vatten, sen mixar med resten av vattnet. Totalt 4 dl alltså. 😊

  3. Bästa receptet på tunnbröd! Jag torkade brödet i ugn, och det fungerade bra. Tog litet tid bara. Älskar detta bröd!

    1. Aha, så du ville ha det som hårt bröd! Roligt att höra att det fungerade också. 😊
      Jag har fryst ner det mjuka brödet och det funkar också bra.

  4. Jag gräddade skivorna dessutom i varmluftsugnen på 170 grader i 15 minuter ca. Seda vände jag dem och lät dem grädda ytterligare 5 minuter. Där får man testa sig fram med sin egen ugn. Går fortare med ugnen. Jag har testat det mesta och det är det godaste brödet någonsin!! Så tack för det! Tyckte mina barn också, så nu har jag bakat dubbel sats till dem! Puuhh! Men vad gör man inte…..

    1. Spännande att höra att det fungerade bra i ugnen också! Gräddade du en I taget eller flera åt gången?

      1. Varmluftsugn. Jag gräddade 3 plåtar samtidigt.Fick plats med hela degen utbakad. Som du säger går de åt som smör, så jag har gjort dubbel sats varje gång. Så än en gång tusen tack för detta recept!

        1. Men vad roligt att höra! Jag har plockat fram några ur frysen i dag men i morgon ska jag baka en stor sats igen. Använder du bakplåtspapper eller direkt på plåten?

          1. Ja jag gillar skarpt när det är knaprigt .Jag bakar ut degen direkt på bakplåtspappret, med ett annat bakplåtspapper över. Degen fastnar inte på kaveln då. Nu ska jag också baka dubbel sats, så jag har över julen till skinkan!
            Bra tips att frysa. 🎅🎅

        2. Wow! Det blev ett helt annat bröd när det gräddades i ugnen! Jag ökade dessutom på kryddningen ordentligt, både salt, anis och fänkål.

          1. Okej, skär du det i bitar innan du gräddar? Får prova med det jag också nästa gång! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *