Svartpeppargryta

SkapareJohanSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Svartpeppargryta

Kategori,

Beskrivning - Information

En köttgryta som flirtar med det italienska köket.
Du kan använda älg som i receptet eller så tar du något nötkött istället.

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning2 timTotalt2 tim 15 min

Ingredienser

 500 g Grytbitar av älg eller andra grytbitar.
 1 st Märgben
 3,50 deciliter Rödvin
 2 msk Tomatpuré
 3 st Själkar selleri
 2 st Gullök
 3 msk Älgfond eller oxbuljong.
 100 g Champinjoner
 3 st Lagerblad
 100 g Krossade tomater
 2 st Vitlöksklyftor
 1 msk Timjan
 3 msk Grovmalen svartpeppar (efter smak)
 Salt och peppar
 3 st Morötter

Gör så här:

1

Börja med att hacka upp allt.

2

Bryn märgbenen.

3

Stek sedan grönsakerna, tomatpurén och köttet i en gryta.

4

Tillsätt resterande ingredienserna utom timjan och låt stå och puttra under lock i två timmar. Löken ska koka sönder och reda grytan. Tillsätt timjan mot slutet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Grytbitar av älg eller andra grytbitar.
 1 st Märgben
 3,50 deciliter Rödvin
 2 msk Tomatpuré
 3 st Själkar selleri
 2 st Gullök
 3 msk Älgfond eller oxbuljong.
 100 g Champinjoner
 3 st Lagerblad
 100 g Krossade tomater
 2 st Vitlöksklyftor
 1 msk Timjan
 3 msk Grovmalen svartpeppar (efter smak)
 Salt och peppar
 3 st Morötter

Instruktioner

1

Börja med att hacka upp allt.

2

Bryn märgbenen.

3

Stek sedan grönsakerna, tomatpurén och köttet i en gryta.

4

Tillsätt resterande ingredienserna utom timjan och låt stå och puttra under lock i två timmar. Löken ska koka sönder och reda grytan. Tillsätt timjan mot slutet.

Svartpeppargryta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *