Hoppa till innehåll
Open navigation

Tacogratäng med blandsallad, avokado och bluecheesedressing

4 av 1 röst
Sparat av: st
Tacogratäng med blandsallad, avokado och bluecheesedressing
Jag tycker det är hopplöst tråkigt att äta samma mat två dagar i rad. Efter en tacomiddag då jag hade tacoköttfärs, salsa, och grönsaker kvar blev det en variant på tacomiddag i form av en tacogratäng.Mina rester kom från en god måltid där vi avnjöt Tanyas Tacosallad med krispigt ostchips toppat med pumpafrön och bluecheesedressing. Det receptet hittar du på min Instagram @Fett_bra_matOm du inte har färdig tacofärs och har tänkt steka lite för att göra denna goda tacogratäng, så glöm inte bort att du kan göra egen tacokrydda.
4 av 1 röst
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: Fett bra mat – Helena

Ingredienser

  • 250 g Tacofärs
  • ½ dl Jalapeños, inlagd
  • 0,5 dl Röd paprika, hackad
  • 0,5 dl Gul paprika, hackad
  • 1 st Rödlök, skivad
  • 4 st ägg
  • 1,5 dl Grädde
  • 150 g Riven ost, t ex cheddar och mozarella
  • 3 msk Salsa eller tacosås
  • salt
  • Peppar
  • 1 st Tomat, skivad

Tillbehör

  • 1 st Färdigsköljd sallad, påse
  • 2 st Avokado, skivad

Blue cheesedressingen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Grunda en liten ugnsform med den färdigstekta tacoköttfärsen. Toppa med jalapeños, paprikan och löken.
  • Vispa ihop ägg, grädde, ost och salsa till äggstanningen. Jag brukar också ta en nypa salt och peppar.
  • Häll över stanningen i formen. Toppa med tomatskivor. Krydda tomaterna med lite salt och peppar.
  • Ställ formen mitt i ugnen och grädda i 200 grader tills stanningen har stannat och fått fin färg. Det tar cirka 40 minuter. Jag brukar servera med blandsallad, avokado och bluecheesedressing.

Dressingen

Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg