Tacopaj

Av LCHF-arkivet  , ,   

maj 26, 2015

En tacopaj kan vara ett riktigt gott alternativ till fredagstacosen, eller varför inte bara ha det till lunch.

Funkar perfekt att använda dagen efter och bara värma upp i portionsbitar.

Jag valde att använda hemmagjord tacokrydda för att undvika en massa onödiga kolhydrater.

Som pajbotten använde jag denna: Pajbotten

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

Pajskal

2 dl Mandelmjöl

0,5 dl Kokosmjöl

1 msk Fiberhusk

50 g Smör

1 Ägg

0,5 dl Vatten

1 krm Salt

Fyllning

400 g Köttfärs

50 g Morot

50 g Lök (gul)

3 msk Tacokrydda

1 msk Tomatpuré

1 dl Vatten

4 Ägg

150 g Ost (riven)

1 dl Grädde 40%

1 dl Creme Fraiche

6 st Körsbärstomater

50 g Paprika

Instruktioner

Pajskalet

1Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen

1Hacka löken och tärna moroten och paprikan.

2Bryn köttfärsen och låt grönsakerna du hackade nyss fräsa med några minuter på slutet.

3När morötterna har mjuknat så blandar du i tacokrydda, tomatpuré och vatten och blandar om ordentligt. Låt puttra tills vattnet är borta. Ställ åt sidan tills vidare.

4Blanda ihop ägg, ost, grädde och crème fraiche i en bunke.

5Häll upp köttfärsen i pajskalet och slå över äggstanningen. Rör om försiktigt så att äggstanningen och färsen får blandas lite. Lägg halverade tomater ovanpå.

6Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.