
Beskrivning - Information
En tacopaj kan vara ett riktigt gott alternativ till fredagstacosen, eller varför inte bara ha det till lunch.
Funkar perfekt att använda dagen efter och bara värma upp i portionsbitar.
Jag valde att använda hemmagjord tacokrydda för att undvika en massa onödiga kolhydrater.
Som pajbotten använde jag denna: Pajbotten
Ingredienser
Gör så här:
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
Hacka löken och tärna moroten och paprikan.
Bryn köttfärsen och låt grönsakerna du hackade nyss fräsa med några minuter på slutet.
När morötterna har mjuknat så blandar du i tacokrydda, tomatpuré och vatten och blandar om ordentligt. Låt puttra tills vattnet är borta. Ställ åt sidan tills vidare.
Blanda ihop ägg, ost, grädde och crème fraiche i en bunke.
Häll upp köttfärsen i pajskalet och slå över äggstanningen. Rör om försiktigt så att äggstanningen och färsen får blandas lite. Lägg halverade tomater ovanpå.
Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
Hacka löken och tärna moroten och paprikan.
Bryn köttfärsen och låt grönsakerna du hackade nyss fräsa med några minuter på slutet.
När morötterna har mjuknat så blandar du i tacokrydda, tomatpuré och vatten och blandar om ordentligt. Låt puttra tills vattnet är borta. Ställ åt sidan tills vidare.
Blanda ihop ägg, ost, grädde och crème fraiche i en bunke.
Häll upp köttfärsen i pajskalet och slå över äggstanningen. Rör om försiktigt så att äggstanningen och färsen får blandas lite. Lägg halverade tomater ovanpå.
Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg.