Tacopaj

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

En tacopaj kan vara ett riktigt gott alternativ till fredagstacosen, eller varför inte bara ha det till lunch.

Funkar perfekt att använda dagen efter och bara värma upp i portionsbitar.

Jag valde att använda hemmagjord tacokrydda för att undvika en massa onödiga kolhydrater.

Som pajbotten använde jag denna: Pajbotten


Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 400 g Köttfärs
 50 g Morot
 50 g Lök (gul)
 3 msk Tacokrydda
 1 msk Tomatpuré
 1 dl Vatten
 4 Ägg
 150 g Ost (riven)
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 6 st Körsbärstomater
 50 g Paprika

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Hacka löken och tärna moroten och paprikan.

7

Bryn köttfärsen och låt grönsakerna du hackade nyss fräsa med några minuter på slutet.

8

När morötterna har mjuknat så blandar du i tacokrydda, tomatpuré och vatten och blandar om ordentligt. Låt puttra tills vattnet är borta. Ställ åt sidan tills vidare.

9

Blanda ihop ägg, ost, grädde och crème fraiche i en bunke.

10

Häll upp köttfärsen i pajskalet och slå över äggstanningen. Rör om försiktigt så att äggstanningen och färsen får blandas lite. Lägg halverade tomater ovanpå.

11

Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg.

Ingredienser

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 400 g Köttfärs
 50 g Morot
 50 g Lök (gul)
 3 msk Tacokrydda
 1 msk Tomatpuré
 1 dl Vatten
 4 Ägg
 150 g Ost (riven)
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 6 st Körsbärstomater
 50 g Paprika

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Hacka löken och tärna moroten och paprikan.

7

Bryn köttfärsen och låt grönsakerna du hackade nyss fräsa med några minuter på slutet.

8

När morötterna har mjuknat så blandar du i tacokrydda, tomatpuré och vatten och blandar om ordentligt. Låt puttra tills vattnet är borta. Ställ åt sidan tills vidare.

9

Blanda ihop ägg, ost, grädde och crème fraiche i en bunke.

10

Häll upp köttfärsen i pajskalet och slå över äggstanningen. Rör om försiktigt så att äggstanningen och färsen får blandas lite. Lägg halverade tomater ovanpå.

11

Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 25-30 minuter, tills pajen fått fin färg.

Tacopaj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *